100aastane kettagolfisõber Donald Shinn.Foto: Kuvatõmmis YouTube'i videost.
Spordivaria
28. oktoober 2020, 12:19

VIDEO | 100aastane kettagolfisõber püstitas maailmarekordi

100aastane korealane Donald Shinn tõestab, et disc golf ei küsi vanust – ta püstitas möödunud laupäeval USAs Escondidos 100+ vanuses meeste maailmarekordi kõige pikema viske kategoorias.

Shinn lennutas 151grammise Innova Star Mamba ketta 57.61 meetri kaugusele.

"On vaja ambitsiooni ja eesmärki, siis tunned end väga noorena," ütles Shinn allnähtavas YouTube'i videos. "Mul on jätkuvalt plaan noortele pähe teha. Ma ei tea, kas see õnnestub, aga plaan on."

Eelmise aasta veebruaris võttis Shinn enda nimele 95+ aasta vanuste meeste distantsirekordi, kui lennutas Innova Mamba ketta 60.70 meetri kaugusele. Kõikide tippmarkidega saab tutvuda siin.

Härra Shinn sündis aastal 1920 Lõuna-Koreas, kuid elab nüüd USAs California osariigis. Kettagolfi avastas ta kümme aastat tagasi, kui jalutas Santa Marias Waller pargis ja nägi teisi inimesi kettaid loopimas.

"Pöördusin nende poole ja palusin end aidata," lausus Shinn septembris antud videointervjuus, mida saab vaadata allpool. "Saadud väheste teadmistega hakkasime koos abikaasaga mängima."

Tema hinnangul on disc golf suurepärane viis end vormis hoida. Lisaks rääkis Shinn, et teeb igal hommikul ja õhtul 25 kätekõverdust.