Margus Metstak töötas 2015. aastani Tallinna Kalevi abitreenerina.Foto: MATI HIIS
Korvpall
28. oktoober 2020, 15:46

Margus Metstak: Jukka Toijala palkamine oli õige otsus

Legendaarne Eesti ekskorvpallur Margus Metstak (59) kiidab alaliidu valikut palgata meestekoondise peatreeneriks soomlane Jukka Toijala.

"Korvpalliliit tegi väga õige otsuse, et võttis just sellise treeneri," sõnas Metstak korvpall100.ee-le antud intervjuus. "Natuke võib aega minna, aga oletan, et koondise poolt pakutav mäng saab väga ilus olema. See rahvusmeeskond pole minu arust veel väga palju koos mänginud. Nad on nüüd harjutanud ja ei midagi rohkem. Küll nad ootavad mänge suure himuga. Ilmselt on mängijad ja treenerid väga õhinal ja ootusärevad, et kuidas neil mäng hakkab välja tulema. Mina usun küll, et tuleb väga toredasti välja ja saab olema ilus vaadata."

Märkus: intervjuus pole seda eraldi märgitud, aga jääb mulje, et see on tehtud enne suviseid koondisemänge.

Kuni 2015. aastani töötas Metstak Tallinna Kalevi meeskonna abitreenerina. "Treeneriametit tuleb võtta väga suure pühendumisega ja see pole üldsegi lihtne töö. Mulle see amet väga meeldis. Kuidas mina õpilastele treenerina meeldisin, seda ma ei tea. Aga see aeg sai otsa. See moment oli lühike ja meeldis mulle väga. Treeneriamet oleks nõudnud väga suurt pühendumist, aga selleks polnud enam aega," tunnistas Metstak, kes on enda sõnul jäänud korvpallist kaugeks.

"Aga olen asjadega kursis rohkem kui üle keskmise spordisõber. Nii Eestis kui ka kaugemal. Käime Kaunase Žalgirist vaatamas, jälgin Euroliigat, Saksamaa Bundesligat ja seda, kuidas Eesti poistel erinevates klubides läheb."