Rootsi talveralli osutus sellel aastal mudaralliks. Foto: AFP/Scanpix
WRC
28. oktoober 2020, 16:27

Rootsi MM-etapi jaoks töötati välja eriplaan, ralli toimumine selgub enne jõule

Rootsi MM-ralli korraldajad töötavad järgmise aasta etapi jaoks välja eriplaani, mis lubaks neil kiiruskatsetele tuua publikut.

Novembri alguses leevendati Rootsis kroonipandeemiast tulenevaid kogunemispiiranguid, kuid sealse MM-ralli korraldajate jaoks on olukord endiselt keeruline. Nii soovitakse luua kiiruskatsete juurde eraldi alad pealtvaatajatele, kuhu maksimaalselt pääseb 300 inimest.

"Võistlusala piirneb lõunas Karlstadiga, põhjas Limaga ja külastame ka Norrat. See on tohutu ala. Sel põhjusel tahame kasutada varianti, et iga publikuala arvestataks eraldi kogunemisena. Plaanime ehitada eraldi publikalad, mis jäävad teineteisest mitme kilomeetri kaugusele," rääkis Rootsi MM-ralli tegevjuht Glenn Olsson Aftonbladetile.

"Usume, et koroonaolukorraga on võimalik kohaneda. Publikualad pole üksteisega kontaktis. Järgmisel aastal on kavas palju uusi kiiruskatseid ja praegu töötame aktiivselt turvalisuse kallal," jätkas ta.

Ralli korraldajad töötavad plaani välja koostöös kohalike omavalitsuste ja riigiga. Rootsi MM-etapil soovitakse nelja päeva jooksul läbida 19 kiiruskatset. Kuna tänavu oli võistlusel probleeme lumepuudusega ja seda lühendati, siis uus marsruut on viidud märgatavalt rohkem põhja poole. Rootsi MM-ralli lõplik saatus selgub lähikuudel.

"Soovime arutelud lõpuni viia novembris, et saaksime enne jõule otsustada, kas võistlus korraldada või mitte," ütleb Olsson. Rootsi MM-ralli on esialgse info kohaselt 2021. aasta WRC-hooaja teine etapp, mis on kavas 11.-14. veebruarini.