Tallinna Flora alistas 1 : 0 Paide Linnameeskonna ja astus järjekordse sammu tiitli suunas.Foto: Robin Roots
Jalgpall
28. oktoober 2020, 21:11

GALERII | Paide masendav seeria Flora vastu sai jätku

Kolmapäeval astus meistriliigat juhtiv Tallinna Flora sammu tiitli suunas, kui koduväljakul alistati lähim jälitaja Paide Linnameeskond 1 : 0.

Paide oli kohtumise eel ainus meeskond, kes võis Flora meistritiitlit ohustada. Tiime lahutas matši eel 10 punkti, sellal Nõmme Kalju ja Tallinna FCI Levadia jäid tabeliliidrist maha juba 17 silmaga. Mängule lisas vürtsi seegi, et Paide oli kohalikus liigas võitnud 11 ja Flora 12 kohtumist järjest, mis tähendas, et vähemalt ühe võistkonna särav seeria sai läbi.

Avapoolaega valitses mänguliselt Paide. Kohtumise seitsmendal minutil pääses Eesti koondise ääremängija Edgar Tur paarilt meetrilt löögile, aga Flora kollkipper Matvei Igonen tõi palli lati alt ära. Kahel korral sai käärlööki proovida ugandalane Edrisa Lubega, aga sooritused lendasid napilt mööda.

Omad võimalused olid ka Floral. Veerandtunnil tõmbas Muhammed Sanneh karistusalas maha Vlasi Sinjavski, kuid kohtunik Grigori Ošomkovi vile vaikis. Pooltunnil sai liiga parim väravakütt Rauno Sappinen pöördelt löögile, kuid selle võttis suurepärase tõrjega ära Mait Toom.

Lõpuks sai valitsev meister oma tahtmise nurgalöögist. Konstantin Vassiljev tsenderdas palli 39. minutil kasti, kus kõige kõrgemale kerkis Flora keskkaitsja Märten Kuusk, kes lõi nahkkera peaga võrku.

Teisel poolajal muutus Paide mäng ideetuks ja väravale oli lähemal kodumeeskond, kui Vlasi Sinjavski löök raksatas posti. Aga rohkem kolle matšis ei nähtud ja Flora võttis 1 : 0 võidu. „Mäng oli tegelikult väga raske,“ tõdes Flora kapten Vassiljev kohtumise järel. „Lahendasime standardi ja täna sellest piisas. Aga pigem oli hea kindel töö kaitses.“

Sellega jätkus Paide nukker seeria. Kesk-Eesti klubi võitis Florat viimati 2015. aasta sügisel. Järgnevas 20st omavahelisest mängust on rohesärgid võitnud 17 ja kolm on lõppenud viigiga.

Tallinna Flora : Paide Linnameeskond 1 : 0 (1 : 0)
39. Märten Kuusk