Tartu Ülikooli peatreener Toomas Kandimaa juhendamas hoolealuseidFoto: Aldo Luud
Korvpall
28. oktoober 2020, 22:00

Rapla alistas lisaaja järel Tartu Ülikooli, Kalevid võtsid kindlad võidud

Kolmapäeval toimus Eesti-Läti liigas kolm kohtumist. Rapla alistas võõrsil lisaajal järel Tartu Ülikooli 76 : 74, Tallinna Kalev/Cramo ja Tallinna Kalev/TLÜ võtsid kindlad võidud.

Rakvere Tarvas suutis kohtumise alguses Kalev/Cramo vastu hambaid näidata, kui poolaeg kaotati vaid 44 : 45. Kuid siis läks kodusaalis mänginud Tallinna klubi oma teed. Eesti esiklubi võitis kolmanda veerandaja 30 : 12 ja kohtumise lõpuks särasid tablool numbrid 100 : 74.

Kalev/Cramot vedasid taaskord jänkid. Chavaughn Lewis viskas 25, Marcus Keene 21 ja Devin Thomas 15 silma, ainsa eestlasena jõudis kahekohalise skoorini 11 punkti toonud Kregor Hermet. Rakvere parim oli Egert Haller 20 silmaga. Cramo on tänavu võitnud mõlemad Eesti-Läti liigas mängitud kohtumised, Tarvasel on kirjas neli kaotust.

Kalev/TLÜ tegi TalTechiga sotid selgeks juba esimese kahekümne minutiga, mis võideti 41 : 24. Teisel poolajal hoiti turvalist vahet ja Martin Müürsepa hoolealusid teenisid hooaja teise võidu skooriga 85 : 65. Võitjate tulemuslikumad olid tagamängijad Brandis Raley-Ross ja Siim-Markus Post, kes tõid 16 ja 15 punkti, lisaks said Karl-Johan Lips ja Jeremy Mclaughlin kirja kaksikduubli. Kaotajate poolel viskas parimana Jaan Puidet 14 silma.

Õhtu tasavägiseim lahing toimus Tartus, kus kohalik Ülikool Maks & Moorits võõrustas Rapla Avis Utilitast. Poolaja ühe punktiga võitnud Rapla juhtis mängu kolm ja pool minutit enne kohtumise normaalaja lõppu 66 : 55, kuid siis tegid tartlased kolme minutiga 14 : 1 spurdi, mis viis nad 69 : 67 ette.

18 sekundit enne matši normaalaja päädimist tõid Roberts Freimanise kaks tabavat vabaviset tabloole viigi ja kuna Ülikooli tagamängija Channel Banksi vise ei tabanud, siis läksid tiimid lisaajale.

Sama tasavägiselt kulges ka lisaaeg. Mario Ihringu vise viis Rapla 10 sekundit enne kohtumise lõppu ette 76 : 74. Taaskord võttis Tartu poolel otsustava viske enda õlule Banks, kes uhas kolmese mööda, mistap võtsid külalised raske võidu.

Rapla poolelt oli taaskord parim Freimanis, kelle arvele jäi 22 silma. Al-Wajid Aminu, Saimon Sutt ja Ihring toetasid teda võrdselt 15 punktiga. Kaotajate poolelt oli üleplatsimees jänki William Rayman, kes viskas 31 silma, võttis maha 12 lauda ja blokeeris 2 vastaste viset.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul saab ka sellisest kaotusest õppida. "Saime alguses küll hästi minema, aga teisel veerandajal jäime nende maa-ala kaitse vastu hätta. Normaalaja lõpus saime suure võitlusega järgi ja mängu ka lisaajale viia, aga kahjuks jäi võidust täna pisut puudu. Hooaja esimeses liiga kodumängus tahtsid poisid kindlasti publikule head mängu näidata ja saali atmosfäär oli täitsa mõnus. Tabelisse läheb küll kaotus, aga usun, et sellise mänguga ei pea me silmad maas ringi käima. Pigem annab võitluslik mäng meile usku juurde ja kui satume taas lisaajale, siis on see kogemus juba olemas," ütles Kandimaa. 

Rapla peatreener Toomas Annuk tõdes, et tiim oli terve kohtumise suve all. "Selle hooaja kõige kasulikum mäng meie jaoks, suur tänu Tartule sellise koolitunni eest," rääkis ta.

Standings provided by SofaScore LiveScore