Flora mängijad Märten Kuuse värava järelFoto: Robin Roots
Jalgpall
28. oktoober 2020, 23:18

7 VÕTIT | Flora lõpetas Paide 11 mängu kestnud võiduseeria

Kolmapäeval astus meistriliigat juhtiv Tallinna Flora sammu tiitli suunas, kui koduväljakul alistati Märten Kuuse väravast Paide Linnameeskond 1 : 0. Õhtuleht võtab kohtumise kokku seitsme küsimuse abil.

Mis otsustas mängu saatuse?

Üks standardolukord. Kuigi Paide oli esimesel poolajal mänguliselt parem, siis kohtumise saatuse otsustas üks halvasti kaitstud nurgalöök. Flora ja Kontantin Vassiljev kasutasid ideaalselt ära vastaste tsoonikaitse, kui kasti riputati kõrge pall, mille Märten Kuusk segamatult peaga võrku lõi.

Miks ei jälginud Paide vastaste kõige ohtlikumat peaga mängijat personaalselt? Raske öelda, aga tagantjärgi vaadates oli tegu vale otsusega, sest sellega lõppes Paide 11 mängu kestnud võiduseeria.

Kas kohtumine oli tiitlilahingu vääriline?

Jah. Kuigi matšis nägime vaid üht väravat, siis muus osas oli tegu suure mänguga, kus oli närvilisust, taktikalisi lükkeid ja mitmeid ilusaid liigutusi. 

Vjatšeslav Zahovaiko "Mis sa teed?" ja "Miks te nii teete?" raevukad hüüded kohtunikele kaikusid üle staadioni alates avaminutitest. Teisel poolajal viskas vilemehel lõpuks üle ja Paide peatreener sai teenitud kollase.

Põnev oli ka taktikaline lahing, sest Paide jättis keskvälja üsna tühjaks ja mängu üritati tõmmata laiali. Suurt edu see siiski ei toonud, sest äärtel ülekaalu ei suudetud tekitada ja teisel poolajal kadusid külaliste loogilised rünnakud sootuks.

Seksikate soorituste eest hoolitsesid peamiselt Paide tipuründaja Edrisa Lubega ja Flora äär Vlasi Sinjavski. Viimane neist häbistas mitmel korral Paide kaitsjaid, kui mängis pallid nende jalgevahel läbi ja korra raksatas mehe löök posti. Ugandalane proovis kahel korral edevaid käärlööke, mis läksid väravaraamist napilt mööda

Kas Flora võit oli teenitud?

Kindlasti. Kui esimesel poolajal oli Paide nõksa parem, siis teisel poolajal oli mäng täielikult Flora kontrolli all. Külalised ei leinudki rohtu, kuidas madalale vajunud rohesärkide kaitsemüürist läbi minna ja pigem olid teisele väravale lähemal kodutiimi ründajad.

Kes/mis jäi Paide Linnameeskonnal puudu?

Henri Anier. Eesti koondise ründaja lõi möödunud voorus Nõmme Kalju võrku kaks palli, kuid samas sai 29aastane Anier nii tõsiselt viga, et Flora vastu polnud ta isegi koosseisus. Ehkki Paide ründetrio Lubega, Edgar Tur ja Deabeas suutsid hooti teha kenasid liigutusi, siis kastis jäi neil puudu ostustavusest ning polnud meest, kes suutnud palli selg ees maha võtta ja seda oma meeskonnal hoida. Anier oleks vaieldamatult mängu selle mõõtme toonud, kuid "oleksid" jalgpallis ei loe.

Natuke jäi Paidel puudu ka värskusest, sest meeskonna kapteni Andre Frolovi sõnul oli pühapäevane mäng Kaljuga veel jalgades.

Kes oli mängu parim?

Märten Kuusk. Flora kaitseliin sisuliselt nullis terava jalaga Dabaesi ja Lubega, mistap võinuks keskkaitsjat juba selle eest pärjata. Aga kuna ta lõi ka kohtumise ainsa värava, siis pole kahtlustki, et mängu parim oli Kuusk.

Mida ütlesid asjaosalised?

Flora kapten Konstantin Vassiljev: "Mäng oli tegelikult väga raske. Lahendasime standardi ja täna sellest piisas. Aga pigem oli hea kindel töö kaitses."

"Taskus (tiitel) veel pole, aga kindlasti oleme sellele ühe mängu võrra lähemal. Meil on veel palju mänge vaja pidada tugevate meeskondade vastu. Oleme rahul alles siis, kui kellelgi pole enam teoreetilist võimalust."

Flora peatreener Jürgen Henn. "Esimesel poolajal oli mängijatel mingi mugavus, väga hästi ei tajutud Paide kvaliteeti. Teisel poolajal saime mängu paremini sisse. Lõppkokkuvõttes suutsime kaitses asjad päris hästi kontrolli all hoida. Paide on rünnakul hea, sest neil on kiirust, täpsust ja teravust. Kuid teisel poolajal neil võimalusi väga palju ei tekkinud."

Paide kapten Andre Frolov: "Kahjuks oli klassikaline Floraga mäng, kus tegime korralikult tööd ja pingutasime, aga ikkagi laseme endale nurgalöögist värava lüüa."

Mis saab edasi?

Flora edu Paide ees on 13 silma ja neil on tiitel sisuliselt kotis. Kuid põnevaks läheb lahing teisele kohale, mis garanteerib pääsu Euroopasse. Paidel on tabelis 54 punkti, Nõmme Kalju ja Tallinna Levadia jäävad neist maha 7 silmaga. Paidel on natuke eksimisruumi, kuid liialt palju nad libastuda ei tohi.

Standings provided by SofaScore LiveScore