Meeskonnakaaslased õnnitlevad Lionel Messit, kes skooris Juventuse vastu penaltist.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
29. oktoober 2020, 00:08

MEISTRITE LIIGA | Barcelona seljatas Juventuse, Manchester United purustas möödunud aasta poolfinalisti

Meistrite liiga teise vooru suurimas lahingus alistas Barcelona 2 : 0 Torino Juventuse. Hea päev oli Inglismaa klubidel, sest Chelsea ja Manchester United said kirja vastavalt 4 : 0 ja 5 : 0 võidud.

Barcelona ja Torino Juventuse hooaja algused pole olnud kuigi säravad. Kataloonia klubi on Hispaania liigas alles 12. kohal, sest viiest mängust on võidetud vaid kaks. Vaevaliselt on alanud ka Juventuse uue peatreeneri Andrea Pirlo karjäär, sest neljast peetud Serie A kohtumisest on neil kirjas üks võit ja kolm viiki, lisaks saadi tehniline võit Napoli üle, kes koroonahaigete pärast loobus Torinosse sõidust.

Suurklubide matš algas väga särtsakalt, kui Barcelona staar Antoine Griezmann tabas juba avaminuteil posti. Kohtumise esimest väravat pidi ootama 14. minutit. Ousmane Dembele sai Lionel Messilt söödu ja lõi kaugelt peale. Koroonas vaevleva Cristiano Ronaldota mänginud Juventuse kahjuks sai pall rikošeti, millest nahkkera vajus ristnurka.

Ehkki mõlema meeskonna tähtmängijatel oli skoorimiseks suurepärased võimalused, siis järgmist tabamust pidi ootama kohtumise lisaminutiteni, kui Messi realiseeris penalti. Eriti suur ebaõnnesõdur oli Juventuse ründaja Alvaro Morata, kes lõi palli Barcelona võrku kolmel korral, kuid hispaanlane oli igas olukorras ülinapis suluseisus.

Alagrupi teises kohtumises viigistas Ungari klubi Ferencvaros 2 : 2 Kiievi Dinamoga. Barcelona on kirjas 6, Juventusel 3 ning Ferencvarosel ja Dinamol mõlemal 1 punkt.

Õhtu teistes kohtumistes võtsid soosikud vähem või rohkem kindlad võidud. Ainus erand oli Rooma Lazio, kes viigistas võõrsil 1 : 1 Club Bruggega. Hea päev oli Inglismaa klubidel. Londoni Chelsea lõi Krasnodari võrku 4 ja Manchester United möödunud hooajal Meistrite liiga poolfinaali jõudnud RB Leipzigi vastu 5 vastuseta väravat. Sealjuures sai ManU ridades Marcus Rashford kirja kübaratriki.

Grupp E

Krasnodar - Londoni Chelsea 0:4 (0:1)
37. Callum Hudson-Odoi, 76. (pen) Timo Werner, 80. Hakim Ziyech, 90. Christian Pulišic

Sevilla - Rennes 1:0 (0:0)
56. Luuk de Jong

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupp F 

Club Brugge - Rooma Lazio 1:1 (1:1)
41. Hans Vanaken - 14. Joaquin Correa

Dortmundi Borussia - Peterburi Zenit 2:0 (0:0)
77. (pen). Jadon Sancho, 90+1. Erling Braut Haaland

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupp G

Ferencvaros - Kiievi Dinamo 2:2 (0:2)
59. Tokmac Nguen, 90. Franck Boli - 27.(pen) Viktor Tsõgankov, 41. Carlos De Pena

Torino Juventus - Barcelona 0:2 (0:1)
14. Ousmane Dembele, 90+1. (pen) Lionel Messi

 
Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupp H

Manchester United - Leipzig 5: 0 (1:0)
21. Mason Greenwood, 76., 80., 90+2. Marcus Rashford, 86. (pen) Anthony Martial

Istanbuli Basaksehir - Pariisi Saint-Germain 0:2 (0:0)
64., 79. Moise Kean

Standings provided by SofaScore LiveScore