Levadia jalgpalliklubi mängijad.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
29. oktoober 2020, 18:31

Maarjamäele plaanitud jalgpallihalli asemele tuleb büroohoone

FC Levadia jalgpalliklubi pakkus huvigruppidele kompromisslahenduse, et Maarjamäele kommunismiohvrite memoriaali kõrvale rajatakse jalgpallihalli asemel FC Levadia administratiivhoone ning jalgpallihallile otsitakse muu asukoht.

Neljapäeval ministeeriumide ühishoones toimunud kohtumisel huvigruppidega toetas enamik osavõtnuid kompromisslahendust, teatas justiitsministeerium.

Rajatav büroohoone peaks olema jalgpallihallist märksa väiksem ja sobib ministeeriumi teatel seetõttu memoriaali naabrusse paremini, vahendas ERR.

„Pooldan justiitsministrina seda, et nii lastel kui täiskasvanutel oleks koht spordi tegemiseks ja võistlemiseks, kuid kommunismiohvrite memoriaali kõrvale ei oleks jalgpallihall sobinud nii müra kui kommunismiohvrite mälestamiskoha väärikuse tõttu. Administratiivhoone rajamine oli meile sobiv kompromiss nii visuaalselt kui ka väiksemat mürataset arvestades,“ ütles justiitsminister Raivo Aeg.

Osavõtjate enamus toetas riigihalduse ministri Jaak Aabi vahendatud kompromissi, et jalgpallihalli asemel rajatakse Maarjamäele FC Levadia administratiivhoone ning jalgpallihallile endale leitakse teine asukoht.