Arizona Cotoyesi mängijad.Foto: PA/Scanpix
Jäähoki
30. oktoober 2020, 08:54

VÕIKAD TEOD: NHLi klubi vallandas noormängija, kes söötis vaimse puudega lapsele uriinis leotatud komme 

Jäähokiliiga NHL klubi Arizona Coyotes vallandas 18aastase Mitchell Milleri.

Arizona valis Mitchell Milleri selle aasta draftis 111. positsioonil, kuid tema mängijaõigustest loobuti, sest ilmsiks tulid tema kooliaegsed võikad teod. Ajalehe Arizona Republic andmetel oli jäähokimängija ohvriks mustanahaline vaimse puudega poiss Isaiah Meyer-Crothers.

Kiusamine toimus neli aastat tagasi, kui Miller oli 14aastane. Näiteks Miller ja sõber toitsid ohvrit kommidega, mida olid varem oma uriinis leotanud. Hokitalent olevat Meyer-Crothersit ka peksnud ja rassistlikult sõimanud.

"Ta teeskles, et on mu sõber ja pani mind tegema asju, mida ma ei tahtnud," ütleb Meyer-Crothers nüüd. "Kõik arvavad, et ta on nüüd nii lahe, sest pääses NHLi, kuid ma ei saa aru, kuidas keegi saab lahe olla, kui ta kogu elu teisi kiusab."

Miller ei eita juhtunut. "Kahetsen kiusamist, mis toimus 2016. aastal, kui käisin kaheksandas klassis. Olin noor ja ebaküps. Minu tegu oli kohutav," rääkis Miller.

Arizona teadis Millerit valides, et tal oli koolis käitumisega probleeme. Kuid klubi soovis anda noormehele võimaluse kasvada inimeseks. Kui selgusid täpsemad faktid ja teod, siis loobuti tema mängijaõigustest.

"Oleme selle juhtumi kohta rohkem teada saanud ja ennekõike mõistnud, kuidas see on mõjutanud Isaiahit ja tema perekonda," lausus Arizona klubi presidendi Xavier Gutierrez. "Mida oleme teada saanud, pole kooskõlas organisatsiooni põhiväärtuste ja visiooniga."