Pirelli testsõitja Andreas Mikkelsen Citroën C3 roolis.Foto: Pirelli
WRC
30. oktoober 2020, 12:32

Citroën võib järgmisel aastal WRC-sarja naasta

Citroën C3 rallimasina värskeimat versiooni, mille Prantsusmaa firma ehitas enne WRC-sarjast loobumist, võib järgmisel hooajal näha ralliradadel.

Citroëni masinatega tegelev erameeskond Saintéloc kinnitas portaalile DirtFish, et nad planeerivad homologatsiooni lõpuni viimist, et auto pääseks 2021. aasta WRC-hooajal ralliradadele. 

Masina viimaseid spetsifikatsioone katsetati eelmise aasta lõpus Hispaanias, kui auto sai uue mootori ja radikaalselt muudeti aerodünaamikat. Mõlemad toonased Citroëni piloodid Sébastien Ogier ja Esapekka Lappi tunnistasid, et auto oli eelkäijaga võrreldes suur samm edasi. Kuid Prantsusmaa meeskond loobus selle hooaja eel WRC-sarjas osalemisest.

Möödunud kuudel kasutas Pirelli masinat järgmise hooaja rehvide väljatöötamiseks. Nende testsõitja Andreas Mikkelsen lootis, et saab C3 rooli juba selle aasta viimasel MM-etapil Monzas. "See oleks tõesti hea plaan," ütles norralane mõned ajad tagasi. "Muidugi vajab see homologatsiooni allkirjastamist. Saintéloc omab autot, kuid usun, et seda saaks Citroën teha."

​Homologatsioon on protsess, mis hõlmab rallimasina süsteemiomaduste kinnitusi ja heakskiite rahvusvaheliselt autoliidult (FIA). Saintéloci sõnul ei loodeta C3ga siiski tänavu välja tulla, kuid järgmiseks hooajaks on see vägagi reaalne. 

Ralliprogrammi boss Vincent Ducher: "Meie poolest on kõik valmis, sealhulgas uued aerodünaanilised lahendused, aga selleks peame ehitama heade sõitjatega tugeva programmi. Citroën käivitas homologeerimisprotsessi eelmisel aastal ja seejärel nad peatasid selle. Kõik toonased dokumendid on olemas ja need tuleks lihtsalt uuesti aktiveerida."

Citroën debüteeris rallisarjas 1998. aastal ning programmile tõmmati joon alla möödunud hooaja järel. Selle aja jooksul võideti kaheksa meeskondlikku MM-tiitlit ja aastail 2004-2012 tuli Sébastien Loeb üheksakordseks maailmameistriks.