Belgia ralli tühistamine tähendab, et Elfyn Evans astub suure sammu MM-tiitli suunasFoto: Mari Luud
WRC
30. oktoober 2020, 15:26

AMETLIK: Belgia MM-ralli jääb ära

Belgia MM-ralli korraldajad ning WRC teatasid reedel, et koroonaviirusest tingitud piirangute tõttu jääb 19.-22. novembrini kavas olnud Ieperi etapp ära.

Ieperi ralli korraldustiimile lähedased allikad kinnitasid reede lõunal Dirtfishile, et võistlust ei toimu. "Viimaste päevade arengute valguses oli see paratamatu samm. See ei teinud otsust siiski lihtsamaks, sest see on riigi rallile suur hoop. Kuid praegu peame mõtlema inimestele ja maailm ei keerle ralli ümber," rääkis allikas Dirtfishile.

Peagi said kuuldused ka ametliku käigu. "Oleme alati Ieperi MM-rallit täielikult toetanud, kuid praegusel juhul ei saa me selle toimumist lubada," vahendas WRC koduleht sealse linnapea Emmily Talpe sõnu. "Võtsime selle otsuse vastu tihedas koostöös teiste omavalitsuste juhtidega"

Rallit korraldava Club Superstage'i esindaja Jan Huyghe tõdes, et mõistab otsust täielikult. "Praegu on esikohal elanike, tervishoiusektori töötajate, meie töötajate ja vabatahtlike, osalejate ja kõigi rallisõprade tervis," ütles ta.

"Olime kohalike omavalitsustega pidevalt koostöös. Kahjuks jätkus nakatunute arvu dramaatiline tõus," kirjeldas Huyghe.

Eeldatavasti lõppeb WRC-sarja hooaeg detsembri alguses toimuva Monza ralliga. Ieperi etapi tühistamine tähendab, et suure sammu MM-tiitli suunas astus Elfyn Evans. Tema edu tiimikaaslase Sebastien Ogeiri ees on 14 silma, Ott Tänak jääb maha 28 punktiga. Ühelt MM-rallilt on võimalik teenida maksimaalselt 30 silma.