Max Verstappen.Foto: HANDOUT/Scanpix
Vormel 1
31. oktoober 2020, 09:37

Suure suuga Verstappen justkui vabandas, aga samas mitte

Vormel 1 sõitja Max Verstappen sai viimatisel etapil hakkama korraliku tiraadiga, mille kohta ta nüüd sõnas, et see polnud õige. Samas oma suuvärgi pärast Verstappen vabandust siiski ei palunud.

Verstappen ja Stroll sõitsid omavahel kokku eelmisel nädalal Portugali etapi teisel vabatreeningul. Verstappen oli võtmas sisekurvi, kui Stroll talle vasakult poolt otsa sõitis. Red Bulli masina roolis istuv Verstappen oli konkurendi peale korralikult tige. „Kas see kuradima vend on pime?“ karjus 23aastane hollandlane tiimi raadiosse. „Mida kuradit tal viga on? Issand jumal. Milline värdjas,“ sõimas Verstappen.

Hiljem sõnas üldarvestuses kolmandal kohal olev Verstappen, et teda ei huvita, kui värvikas sõnavõtt kedagi solvas. „See pole minu mure,“ sõnas Verstappen portaalile Autosport.com. „Ausalt öeldes ei taha ma sellest üldse rääkida, sest see tuli mulle nii suure üllatusena. Ta keeras mulle lihtsalt otsa. Ma ei tea, kuhu ma oleksin sealt rajalt pidanud minema. Mina olin just oma ringi alustamas, tema oli enda oma lõpetanud. See oli ju teine vabatreening, nii et pettumus, et seal niimoodi kokku põrkasime. See oli väga ebavajalik.“

Nüüd on Verstappen intsidendi teemal taas sõna võtnud ja omamoodi vabandanud, kuigi samas mitte täielikult. „Ma ei tahtnud kunagi kedagi solvata,“ rääkis hollandlane Red Bulli pressikonverentsil. „See juhtus hetke ajendil. Kui sõidad nii suurtel kiirustel, võivad sellised asjad juhtuda. Ma ei ütle, et mu valitud sõnad olid õiged,“ andis Verstappen aimu, et kahetseb oma tegu, kuid otseselt vabandust siiski ei palunud.

Verstappen selgitas, et pärast juhtunut vestles ta sellest ka Strolliga ja pikka viha mehed ei pidanud. „Loomulikult kirusin ma Lance’i, aga kohe pärast seda käisin temaga rääkimas. Sellised võidusõitjad ongi: võime olla üksteise peale tigedad, aga kui viis minutit hiljem räägime ja üksteisele otsa vaatame, on kõik unustatud.“