Rauno Sappinen jäi seekord kuivale.Foto: Robin Roots
Jalgpall
1. november 2020, 16:59

VIDEO | Flora võidukett katkes, Paide korraldas väravasaju

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel lõppes Flora 13 matši pikkune võiduseeria. Pühapäeval tehti kodumurul väravateta viik Nõmme Kaljuga.

„Pigem oli meie jaoks selline neutraalne päev,“ ütles Flora peatreener Jürgen Henn ETV otseülekandes. „Kolme punkti ei saanud, kuid tagantjärele võib selguda, et ka see oli tähtis punkt. Ma ei tunne, et meeskonna kullaootust peaks kuidagi maha suruma. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis on peaaegu poolteist kuud veel minna.“

Hea hooga jätkab Paide, kes sõitis seekord skooriga 6 : 2 üle Kuressaarest. Võitjate kasuks lõi kolm väravat Edgar Tur, ühe lisasid Deabeas Sekyere, Edrisa Lubega ja Kevin Kauber. Saarlaste särgis olid täpsed Mattias Männilaan ja Rauno Tutk.

Flora edu teisel real paikneva Paide ees on 11 punkti, kuid tallinlastel on üks mäng vähem peetud.

Eile oli keeruline päev Levadial, kes mängis Tartu Tammeka vastu arvulises enamuses maha 2 : 0 eduseisu, kuid lõpuks saadi kirja rakse 3 : 2 võit.

Tallinna tiimi jaoks algas kõik kenasti: Juri Kolomojets viis nad teisel minutil juhtima. 49. minutil jäi Tammeka vähemusse, sest Igor Dudarev teenis punase kaardi. Kümmekond minutit hiljem skooris Robert Kirss seisuks 2 : 0. Seejärel algas vähemuses Tammeka tagasitulek: 70. minutil oli täpne Tristan Koskor, 88. minutil Mihhail Šlašjov. Teisel üleminutil lõi lõppskoori tabloole Levadia äärekaitsja Trevor Elhi.

Meistriliiga viimane meeskond Tallinna Kalev võõrustas liigatabeli kaheksandal real olevat Narva Transi. Trans asus küll kohtumist juhtima, kui 18. minutil skooris Chinedu Charles Geoffrey, aga poolajaks oli seis 1 : 1. Kalevi avavaatuse värava eest hoolitses Marek Kaljumäe.

Teisel poolajal hakkas kohe alguses juhtuma: esmalt viis Pavel Dõmov Kalevi 49. minuti väravast juhtima. Minut hiljem tegi karistusalas punase kaardi väärilise vea Transi mängumees Ofosu Appiah ning seejärel saatis narvalaste võrku penalti Hannes Anier. Nii oli Kalevi meeskond 3 : 1 juhtimas ja Narva tiim jäänud ühe mehega vähemusse. Kalev suutis korra veel täpne olla, värava autoriks oli taas Anier.

Kalevi väravasadu on üsna ootamatu, sest eelmise 25 matšiga oli kokku suudetud lüüa vaid 13 tabamust, täna lisati korraga koguni neli!

Laupäeval tegid Viljandi Tulevik ja Tallinna Legion 0 : 0 viigi.

Standings provided by SofaScore LiveScore