Foto: Electronic Arts
Esport
31. oktoober 2020, 15:51

„Armastusega Venemaalt“ ehk Ainus kord, mil Sean Connery videomängus peategelast kehastas

Pole kahtlustki, et Sean Connery oli ning jääb igaveseks parimaks James Bondiks, keda eal kinolinal nähtud. Kas te aga teadsite, et vanameister ei piirdunud vaid filmirollidega, vaid kehastas armastatud Briti spiooni ka videomängus?

Aastate jooksul on ohtralt erinevad Bondi-teemalisi videomänge ilmunud ning pole ka harukordne, et nendes esinevad näitlejad, kes parasjagu kinolinadelgi ilutsevad. Pierce Brosnan on üles astunud mängudes „GoldenEye“ ning „Everything or Nothing“ (mis ei põhinenud ühelgi filmil), Daniel Craig aga näiteks teostes „Quantum of Solace“ ning „GoldenEye“ uusversioon.

Ometigi on Sean Connery rollisooritus 2005. aasta mängus „From Russia with Love“ märkimisväärne. Legendaarse Šoti näitleja jaoks oli toona James Bondi kehastamisest möödunud tervelt 22 aastat. Teose tarbeks laenas näitleja enda noort nägu, samuti lindistati sisse täiesti uued dialoogid.

Connery kommenteeris toona oma osalust: „Kunstnikuna näen seda lihtsalt järjekordse võimalusena, mille abil loomeprotsessi avastada. Videomängud on tänapäeval ülimalt populaarne meelelahutusvorm ning ma ootan huviga, kuidas see kõik kokku sobitub!“


„From Russia with Love“ põhineb samanimelisel filmil ja romaanil. Siiski oli tehtud ka mõningaid muudatusi, et seiklus märulirohkem oleks. Lisaks jõudis teosesse ka päris mitu uut taset, mida polnud varem nähtud ei filmis ega raamatus.

Stsenaariumi eest vastutas Bondi-seeriaga sinapeal olev Bruce Feirstein, kelle resümees ilutsesid varasemalt Bondi-filmid „GoldenEye“ (stsenaarium), „Tomorrow Never Dies“ (lugu ja stsenaarium) ning „The World is Not Enough“ (stsenaarium koostöös loo autoritega). Samuti oli ta hiljem mitme Bondi-teemalise videomängu loo autoriks.

Tagatipuks on tegemist viimase Bondi-mänguga, mille arendajaks Electronic Arts. 2006. aastal liikusid seeria õigused Activisioni kätte.

„From Russia with Love“ ilmus 2005. aasta novembrikuus PlayStation 2, Xboxi ja GameCube'i peal ning järgmise aasta aprillis ka PlayStation Portable pihukonsoolil. See jäi Sean Connery ainsaks videomängurolliks.