Mõtlik Manchester Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjär.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
1. november 2020, 23:11

KARM! Manchester United vireleb Inglismaa kõrgliiga põhjamudas

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas on olukord pigem põnev: hetkel mahuvad esimesed 13 meeskonda kuue punkti sisse. Sinna punti ei kuulu aga kuulus Manchester United, kes vireleb üsna tabeli põhjas.

Pühapäeval jätkas suurepärast hooaja algust Southampton, kes sai 4 : 3 jagu Aston Villast. Võitjad olid tegelikult lähedal 4 : 0 eduseisu maha mängimisele, kuid päästev lõpuvile saabus enne, kui Aston Villa neljanda tabamuseni jõudis.

Southamptonil on koos 13 punkti ning sellega jagatakse liigas kolmandat kohta. Sama palju punkte on ka Evertonil, kes jäi 1 : 2 alla Newcastle Unitedile.

Sajandi vahetuse paiku peetud omavahelisi suurlahinguid meenutasid Manchester United ja Arsenal. Old Traffordi staadionil noppisid 1 : 0 võidu külalised Londonist, värava lõi Pierre-Emerick Aubameyang. United hoiab tabelis seitsme punktiga 15. kohta.

Tottenham sai pühapäeva viimases matšis Harry Kane'i ja Gareth Bale'i väravate toel 2 : 1 jagu Brightonist. Bale lõi võiduvärava 73. minutil, kõigest kolm minutit varem vahetati ta seisul 1 : 1 väljakule.

Manchester City alistas laupäeval võõrsil 1 : 0 Sheffield Unitedi. Keerulised kolm punkti tõi Kyle Walkeri 28. minuti tabamus.

Selgub, et Manchester City on tõeline Helloweeni meeskond. Opta statistikud kaevasid välja, et City on 31. oktoobril võitnud koguni 11 Inglismaa kõrgliiga matši. Seda on rohkem, kui ühelgi teisel tiimil ajaloos. Sheffieldi jaoks jätkub aga keeruline seeria, sest võiduta ollakse 11 Premier League'i kohtumist järjest.

Chelsea võitis Hakim Ziyechi, Kurt Zouma ja Timo Werneri väravate toel 3 : 0 Burnleyt. Liverpoolil oli veidi rohkem tegemist West Hamiga, kelle vastu jäädi kodusel Anfieldil 10. minutil kaotusseisu, kui skoori tegi Pablo Fornals. Seisu viigistas Mohamed Salah 42. minutil ja lõpuks tõi punastele 2 : 1 võidu vahetusmees Diogo Jota 85. minutil.

Tulemused:

  • Wolverhampton - Crystal Palace 2 : 0
  • Sheffield United - Man City 0 : 1
  • Burnley - Chelsea 0 : 3
  • Liverpool - West Ham 2 : 1
  • Aston Villa - Southampton 3 : 4
  • Newcastle - Everton 2 : 1
  • Man United - Arsenal 0 : 1
  • Tottenham - Brighton 2 : 1
Standings provided by SofaScore LiveScore