Mihkel Räime ootab ka pühapäeval väga keeruline katsumus.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgrattasport
1. november 2020, 00:12

Mihkel Räim: üks raskemaid päevi rattal nii füüsiliselt kui ka psühholoogiliselt

Hispaania velotuuri 170 km pikkuse ja mägise 11. etapi võitis prantslane David Gaudu (Groupama), kes edestas nelja sekundiga hispaanlast Marc Solerit (Movistar).

Mihkel Räime (Israel Start-Up Nation) tiimikaaslane Daniel Martin lõpetas täna seitsmendana, võitjast minut ja kolm sekundit hiljem. Iirlane püsib jätkuvalt üldarvestuses kõrges mängus ning sihib tuuri võitu.

Velotuuri juhib endiselt sloveen Primož Roglic (Jumbo-Visma), teine on täpselt sama ajaga ecuadorlane Richard Carapaz (Ineos) ja Martin kaotab kolmandana 25 sekundit.

Daniel Martin võitis tänavuse Hispaania velotuuri kolmanda etapi. Praegu hoiab ta üldarvestuses kolmandat kohta. Foto: AFP/Scanpix

Martin Laas (Bora - Hansgrohe) lõpetas laupäevase etapi 137. ja Räim 146. kohaga, kaotust kogunes mõlemal juhul üle 35 minuti. Üldarvestuses on Räim 148. ja Laas 150. kohal. Kummagi eesmärk pole tuuril jahtida kõrget kohta, vaid aidata tiimi esinumber tippu. Laasi meeskonnast on kõrges mängus austerlane Felix Großschartner, kes on seitsmes ja kaotab Roglicile kolme ning poole minutiga.

„Väga piinarikas päev. Räägiti, et selle aasta sõitudest üldse UCI kalendris top 5 päev. Ei pidanud selles „pettuma“. Kokku 4700 tõusumeetrit ja 170 km,“ jagas Räim värskeid muljeid Facebookis.

„Jäin kohe alguses väikese pundiga maha, ei saanud end absoluutselt käima ja punt pärast hoogu maha ka ei võtnud. Sõitsime terve etapi väikese grupiga ja üritasime ajalimiiti jõuda. Õnneks saime 10minutilise varuga finišisse. Muud väga raporteerida polegi, üks raskemaid päevi rattal nii füüsiliselt kui ka psühholoogiliselt.

Homme samuti väga raske etapp, 109 km ainult, aga finišitõus on midagi enneolematut minu jaoks. Kõigepealt peab muidugi esimesed tõusud üle elama.“