Noored sulgpallurid pääsesid EMil veerandfinaali.Foto: Eesti sulgpalliliit
Spordivaria
1. november 2020, 08:16

Juunioride sulgpallikoondis tegi ajalugu

Sulgpalli juunioride Euroopa meistrivõistlustel jõudsid Eesti sulgpallurid esimest korda võistkondlikul turniiril kaheksa parima riigi sekka ehk veerandfinaalidesse.

Turniiri esimene osa mängiti alagruppides, kust igast alagrupist pääses edasi kaks parimat. Eesti jäi oma alagrupis alla vaid kaks viimast võistkondlikku EM tiitlit võitnud Prantsusmaale. Esmalt alistati 4 : 1 tugev Ukraina koondis, kes Prantsusmaa järel oli Eesti alagrupis teise paigutusega. Lauipäeva hommikul võeti 3 : 2 võit Šveitsi üle. See kohtumine oli Eesti edasipääsu jaoks määrava tähtsusega, sest Šveits oli sarnaselt Eestiga võitnud Ukrainat ja kaotanud Prantsusmaale.

Edasipääsu lõplikuks vormistamiseks oli vaja laupäevaõhtuses viimases alagrupimängus võita Sloveenia võistkonda, kes seni oli kõik kohtumised kaotanud. Eestilgi ei tekkinudki Sloveenia alistamisega raskusi. Kolm vajalikku võidupunkti võeti esimeses kolmes mängus.

Segapaarismängus olid Oskar Männik ja Ramona Üprus paremad 21 : 14, 21 : 9 Jan Babnikust ja Taja Pipanist. Tauri Kilk võitis Miha Masteni 21 : 16, 21 : 12 ja Catlyn Kruus Anja Jordani 21 : 10, 21 : 12. Kõige lähemal olid sloveenlased punktivõidule meeste paarismängus, kus Mario Kirisma ja Oskar Männik alistasid Gal Bizjanki ja Rok Kupriveci 21 : 17, 12 : 21, 25 : 23. Viimase ja puhta 5 : 0 taganud võidu sai Eesti naispaarismängus, kus Catlyn Kruus ja Ramona Üprus mängisid kiirelt ja kindlalt üle Lina Pipani ja Taja Pipani 21 : 10, 21 : 14.

Veerandfinaalides loositi alagruppides esimesena lõpetanud võistkonnad vastamisi teise koha saanutega. Eesti koondis võib loosiõnne pidada heaks, sest loosiga välditi turniiril esimeste asetustega Taanit ja Venemaad. Eesti koondis hakkab medali nimel heitlema Hispaaniaga. Veerandfinaal algab pühapäeva hommikul kell 10.