Habib Nurmagomedov.Foto: SAID TSARNAYEV
Kõmu
1. november 2020, 10:58

Nurmagomedov neab Prantsusmaa presidenti: moonutagu Kõigevägevam selle saasta ja tema järgijate näod!

Hiljuti oma hiilgava karjääri lõppenuks kuulutanud vabavõitleja Habib Nurmagomedov sarjab Instagramis Prantsusmaa presidenti Emmanuel Macroni, kuna tolle väljaütlemised ei arvestada Nurmagomedovi arvates islamiusuliste tunnetega.

"Moonutagu Kõigevägevam selle saasta ja tema järgijate näod, kes sõnavabaduse ettekäändel ründavad enam kui ühe ja poole miljardi moslemi tundeid. Alandagu Kõigevägevam neid selles elus ja järgmises. Allah on oma tegutsemises kiire ja te näete seda," kõlas Dagestanist pärit Nurmagomedovi kurjakuulutav ennustus.

Peagi lisas ta järgmise postituse koos fotoga, kus Macroni näole oli trükitud saapatalla jälg. "Päästku Allah valla oma karistus kõigi suhtes, kes kahjustavad prohvet Muhammadi hiilgust," kirjutas Nurmagomedov sinna juurde.

Pinged sõnavabaduse pooldajate ja islamiusuliste vahel tõusid Prantsusmaal haripunkti pärast seda, kui noor moslem lõikas oktoobri alguses pea otsast kooliõpetaja Samuel Patyl, kes oli ühes tunnis näidanud karikatuure prohvet Muhammadist.

President Macron on oma avaldustes asunud kindlalt Patyd ja sõnavabadust toetavale seisukohale. See on aga valanud vaid õli tulle ning neljapäeval leidis Nice'i Notre-Dame’i kirikus aset noarünnak, mille tulemusel kaotas elu kolm inimest. Tapjaks osutus 21aastane Tuneesiast pärit mees ning Macroni sõnul oli tegemist islamistliku terrorirünnakuga.