Lewis Hamilton saavutas Imolas karjääri 93. etapivõidu.Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
1. november 2020, 15:46

JÄLLE LEWIS: Hamilton kavaldas ka Imolas konkurendid üle

Vormel 1 MM-sarja hooaja 13. etapp toimus Imola ringrajal, kus viimati jagati punkte neliteist aastat tagasi. Kui kvalifikatsioonis pidi MM-sarja üldliider Lewis Hamilton (Mercedes) tunnistama meeskonnakaaslase Valtteri Bottas paremust, siis võidusõidu lõpetas esimesena ikka britt.

Stardist sai kõige paremini minema Bottas ning Hamiltonist suutis end mööda pressida Max Verstappen (Red Bull). Neist esimesena külastas rehvivahetuseks boksi Verstappen, seejärel Bottas ning Hamilton tõusis 19. ringil liidriks.

Kiiret sõitu tehes ning virtuaalselt turvaautoltki abi saanud Hamilton säilitas liidrikoha ka pärast enda boksipeatust ning seda ta enam käest ei andnudki. 

Tema selja taga lõid lahingut Verstappen ja Bottas, kuid 51. ringil sai see duell otsa, kui hollandlane pidi tehnilise rikke tõttu sõidu katkestama. Nii kuulus Hamiltoni järel teine koht ikkagi Bottasele, kolmandana kerkis poodiumile austraallane Daniel Ricciardo (Renault).

Kui sõita on veel neli etappi, on Hamiltonil MM-sarja liidrina koos 282 punkti, teine on Bottas 197 ja kolmas Verstappen 162 punktiga.

Meeskondlikus arvestuses kindlustas Mercedes endale Imolas seitsmenda järjestikuse MM-tiitli.

15:46

Kõik! Hamilton võtab karjääri 93. etapivõidu, Bottas saab teise ja Ricciardo kolmanda koha. Ühtlasi kindlustab Mercedes endale tänavuse hooaja võistkondliku MM-tiitli.

15:41

Viimase ringi algus: Hamilton juhib, Bottas teine ja Ricciardo hoiab kolmandat kohta. Kuid austraallase selja taga haistab oma võimalust Kvjat.

15:37

57. ringi lõpus lahkub turvaauto viimaks rajalt.

15:35

Hirmutav olukord Racing Pointi boksis, õnneks pääses mehaanik ehamatusega.

15:31

Viimase unktikoha nimel heitlev George Russell suudab turvaauto rajal olles seina sõita...

15:28

Hamilton ja Bottas saavad turvaauto rajale tulles ära teha oma teise boksipeatuse ja säilitavad esimese-teise koha. Järgnevatel meestel on tehtud üks boksipeatus, Perezil seitsmendana sarnastelt Mercedestele kaks, mis peaks andma mehhiklasele kolmanda koha nimel heitlemiseks parima positsiooni.

15:25
15:24

Verstappen annab tiimile teada, et midagi läks tema vormelil lihtsalt katki.

15:23

Verstappen raja ääres ja turvaauto rajal!

15:21

50 ringi sõidetud, 13 jäänud.

15:14

43. ringil möödub Verstappen Bottasest ja tõuseb teiseks. Hamilton jääb 13 sekundi kaugusele.

15:09

Hamilton krutib vahet järgnevatega aina suuremaks, Bottas kaotab talle juba üle 11 sekundiga. Verstappen omakorda jääb Bottasest maha vähem kui sekundiga.

15:04

Meenutus sellest, kuidas Hamilton boksipeatuse järel liidrikoha säilitas. Ühelt poolt tänu virtuaalsele turvaautole, ent teisalt on britt lihtsalt niivõrd kiire.

15:01

Üle poole võidusõidust selja taga, seis järgmine:

14:56

Siiski. Hamilton tuleb 30. ringil boksi, ent jääb ikkagi liidriks.Edu Bottase ees üle nelja ja Verstappeni ees üle viie sekundi.

14:50

Hamilton vastab, et võib boksipeatuse veelgi kaugemasse tulevikku lükata, kui tarvis.

14:48

Hamilton ei sõida vist veel niipea boksi, sest 26. ringil öeldakse talle, et nii kümme ringi võiks veel vurada praeguste rehvidega..

14:45

Boksist antakse Bottasele teada, et kui Hamilton boksist naaseb, on soomlase edu briti ees üle 2 sekundi. Samas on Bottase pea kohale kerkimas ka musti pilvi, sest tema vormeli põhi olevat kahjustada saanud.

14:43
14:42

Hamilton sõidab päeva kiireima ringiaja 1.18,477. Ilmselt on britil selge soov boksipeatuse järel Bottasele kõva lahing anda.

Loe rohkem