Kregor Zirk.Foto: Mari Luud
Ujumine
2. november 2020, 09:33

VÄGEV: Kregor Zirk aitas koduklubi Ungaris võidulainele

Ungari pealinnas Budapestis toimuval rahvusvahelise ujumisliiga (ISL) matšil Energy Standardit esindav Kregor Zirk tegi võistluse esimesel päeval mitu säravat etteastet.

"Päev algas väga positiivselt, kui ujusin 100 meetrit liblikat 51,57ga," kirjutas 21aastane tartlane eile õhtul oma Facebooki leheküljel. "See on minu karjääri paremuselt viies aeg (Eesti läbi aegade seitsmes). Proovisin olla kiirem esimesel otsal ning suruda vee alust osa. Jäin väga rahule. Tugevas konkurentsis lõpetasin seitsmendana."

Teise stardi tegi Zirk 4 x 100 meetri vabalt teateujumise ankrumehena. "Minu vaheajaks märgiti 47,75, mis on kõigest 0,13 sekundit aeglasem karjääri kiireimast teateujumise vaheajast. Tõin tiimi finišisse neljanda kohaga," märkis ta.

"20 minutit pärast teateujumist startisin 400 meetri vabaujumises. Teadsin, et see ala tuleb väga raske, kuna olin juba 2 x 100 meetrit samas osas ujunud. Minu ainuke võimalus oli alustada kiirelt ning vaadata, kuidas keha vastu peab. Nii ma ka tegin, sest 200 meetri peal olin veel viiendal kohal, aga pärast seda läks päris raskeks ning lõpetasin kaheksandana. Aeg oli sellegi poolest täitsa okei - 3.46,10. See on minu karjääri paremuselt kuues resultaat."

Esimese päeva järel on Energy Standard 279 punktiga liider ning edestab Toronto Titansit 38 punktiga. „Homme (täna) tuleb meil matši võit ära vormistada ja võtta maksimumpunktid," avaldas Zirk eesmärgi.