Eesti käsipallikoondise peatreener Thomas Sivertsson.Foto: Teet Malsroos
Käsipall
2. november 2020, 12:21

Saksamaa käsipallurid saabuvad Eestisse päev enne mängu ja teevad siin koroonatesti

Eesti käsipalliliidu peasekretär Pirje Orasson ütles Õhtulehele, et pühapäevaks Tallinna kavandatud Eesti meeste koondise EM-valikmäng Saksamaaga peaks toimuma plaanipäraselt. Sakslased saabuvad Eestisse laupäeval ja teevad siin koroonatesti.

Täna selgus, et kultuuriminister Tõnis Lukas ei rahuldanud käsipalliliidu taotlust kehtestada Saksamaa koondisele seoses Euroopa meistrivõistluste valikkohtumisega eritingimused.

"Kõik on arusaadav," rääkis Orasson. "Praegu liigub nakatumistrend ülespoole. Peame austama kehtivaid reegleid. Eesti koondis sõidab homme Austriasse ja täna hommikul tehti kõigile meie mängijatele koroonatestid."

Eesti koondis alustab otsustavat valikturniiri 4. novembril, kui võõrsil kohtutakse austerlastega. "Tunnistan, et nii keerulist ajajärku oma pika karjääri jooksul ei mäleta,“ lausus Orasson usutluses handball.ee-le. "Seda nii koondise koostamise kui ka kodumängu korralduse osas. Väga paljud mängijad on sunnitud eemale jääma erinevate Covid-19 põhjustatud kitsenduste tõttu, osad ka vigastuste või koduliiga mängudega seoses."

Eesti koondis peab valikturniiri alustama ilma mitme võtmemängijata, sest Venemaalt ei saa Eestisse sõita Dener Jaanimaa, Saksamaalt Mait Patrail ja Karl Roosna ning Prantsusmaalt Jürgen Rooba. Vigastatute nimekirjas on teiste seas kogenud väravavaht Eston Varusk ja vasakäär Henri Sillaste.

"Lisaks eelmainitutele jäävad eemale ka Rootsis pallivad Hendrik Varul –, kelle õlg pole veel sada protsenti terve – ning Robin Oberg. Aga midagi pole teha, maailm on pea peale keeratud ja peame iga olukorraga kohanema," sõnas peatreener Thomas Sivertsson.