Mati Alaver.Foto: Tiit Tamme
Talisport
2. november 2020, 19:05

Mati Alaver aitas Soomes Eesti suusatiimi. Suusaliit: igasugune koostöö temaga on keelatud! (2)

Eesti Suusaliidu juhid said täna Soomest teada, et Mati Alaver aitas korraldada Aivar Rehemaa ümber koondunud A.R. Pro suusatiimi laagrit.

Eesti Suusaliit saatis selle kohta pressiteate, mille avaldame täismahus:

"Suusaliit: igasugune koostöö Mati Alaveriga on keelatud

Eesti Suusaliit juhib treenerite, sportlaste, toetajate ja lapsevanemate tähelepanu, et igasugune koostöö dopingu tarvitamisele kallutamise eest kriminaalkorras karistatud Mati Alaveriga on keelatud, sest see võib rikkuda ametlikult sportlase karjääri.

Suusaliidu juhatus sai täna Soome Suusaliidult kinnitatud info, et Mati Alaver aitab korraldada 4.-25. novembrini Soomes Olosel seitsmele Eesti Suusaliidu liikmesklubi sportlasele laagrisse minekut ja seejärel osalemise 25.-30.novembril toimuval Ruka MK etapil.

Sportlasi Soomes esindab Aivar Rehemaa oma klubi AR Pro Team kaudu, mis ei ole Eesti Suusaliidu liige. Sportlastena on kaasas Marko Kilp, Karl Sebastjan Dremljuga, Johanna Udras, Steve Vahi, Kaarel Kasper Kõrge, Martin Himma ja Margaret Peterson.

Suusaliit on teavitanud kõiki ülalnimetatud sportlasi võimalike tagajärgede eest koostöö tegemisel Mati Alaveriga. Suusaliit ei tolereeri mitte ühelgi moel dopingu kasutamist ja/või selle kasutamisele kaasaaitamist. Suusaliidu juhatus tuletab veelkord kõigile suusatajatele, treeneritele, klubide juhtidele ja lapsevanematele meelde, et dopingu kasutamise või tarvitamisele kallutamises süüdi mõistetud isikutega koostöö rikub ära sportlase karjääri, sest süüdimõistmise korral ähvardab neid kuni 2-aastane võistluskeeld.

Mati Alaverile on määratud:

1-aastane kriminaalkaristus 1,5 aastase katseajaga -  dopingu tarvitamisele kallutamises – kokkuleppemenetluses - 14. novembril 2019 mõistis Harju maakohus

FIS-i poolt 4-aastane võistluskeeld WADA 2015/FIS 2016 dopinguvastase reegli 2.9. Osavõtt rikkumise eest alates 28.08.2019 – 27.08.2023."