Scott Martin ja Elfyn Evans Rally Estonial.Foto: Mari Luud
WRC
2. november 2020, 22:01

Autoralli MM-sarja liider: võin ausalt öelda, et ei oota Monza etapi ärajätmist

WRC-hooaja viimase etapi ärajäämine tähendaks, et Elfyn Evans võidaks karjääri esimese MM-tiitli. Sarja juhtiva Evansi kaardilugeja Scott Martin hoiab siiski pöialt, et aasta viimane võistlus Monzas ikkagi toimuks.

WRC-sarja juhtiva Evansi kaardilugeja Scott Martin pole huvitatud kodus istumisest ja ta soovib MM-tiitli rajal välja teenida. "Võin ausalt öelda, et ei oota Monza ralli ärajätmist," kinnitas Martin portaalile DirtFish.

"Hoopis vastupidi. Mõtlen sellele, et tahaksin väga Monzasse minna. Soovin, et mul oleks võimalus seista auto katusel ja tähistada. Tahan seda emotsiooni ning võimalust jagada nii paljude tiimiliikmetega kui võimalik."

Peale Ieperi ralli ärajätmist on kalendris veel üks etapp, mis sõidetakse detsembri alguses Monzas. Martin ja Evans edestavad meeskonnakaaslasi Sébastien Ogier'd ja Julien Ingrassiat 14 punktiga, Thierry Neuville jääb liidrist maha 24 ja Ott Tänak 28 silmaga. Rallilt on maksimaalselt võimalik teenida 30 punkti. Isegi kui Ogier võtaks esikoha nii võistlusel kui powerstage'l, siis brittidele piisaks ralli teisest kohast, ilma et oleks vaja powerstage'ilt punkte.

"Olen uhke selle üle, mida oleme tänavu meeskonnana saavutanud," jätkas Martin. "Kui vaadata, et Toyota alustas hooaega kolme uue sõitjapaariga, siis töö, mida tiim on teinud, et me end koduselt ja mugavalt tunneksime, on lihtsalt uskumatu. See, kuidas oleme meeskonnana kokku hoidnud, on olnud hiilgav. Oleme enamikel rallidel saanud kaksikvõidud ja Kalle [Rovanperä] on olnud seal koos meiega."

Kui Toyota sõitjate seis näib väga roosiline, sest suure tõenäosusega tuleb maailmameistriks Evans või Ogier, siis keerulisem on seis tootjate arvestuses. Hetkel kaotab Toyota Hyundaile seitsme punktiga. Viimasel kahel aastal pole keegi kaksikduublit teinud. Möödunud hooajal võitis sõitjate arvestuses Tänak, kuid parim tehasemeeskond oli Hyundai. Sama juhtus 2018. aastal, kui maailmameistriks tuli M-Spordis sõitev Ogier, kuid tiimide arvestuses võitis Tänaku toonane tööandja Toyota.  

"Tahame näha Toyotat tagasi kõige kõrgemal astmel," ütles Martin. "See on meile kõigile väga tähtis. See oleks fantastiline, kui annaksime kõigile võimaluse tähistada ja sellest hooajast rõõmu tunda."

Monza ralli peaks ideaalis toimuma 4.-6. detsembrini, kuid koroonaajastul ei saa milleski kindel olla.