Vigastuspausilt naasnud Henri Drell panustas Pesaro võitu kahe silmaga. Teised Hispaania ja Itaalia kõrgliigas pallivad mängijad erinevatel põhjustel platsile ei pääsenud.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
2. november 2020, 22:52

Eestlaste must nädal: viiest Hispaania ja Itaalia kõrgliigas mängivast koondislasest pääses vaid üks platsile

Kui suvel võisid Eesti korvpallifännid rõõmustada, et viis maarjamaalast mängivad tugevates Hispaania ja Itaalia kõrgliigades, siis viimane nädal väga palju positiivseid sõnumeid ei toonud. Mänguaega teenis vaid Henri Drell, teised atleedid jäi kohtumistest erinevatel põhjustel eemale.

Korvpallikoondise äär Sander Raieste on viimastes mängudes Baskonia rotatsioonist välja langenud. Möödunud reedel kaotas 21aastase eestlase tööandja Euroliigas 71 : 72 Barcelonale, sealjuures mängiti viimase kolme minutiga maha 10-punktiline eduseis. Pühapäev tõi tiimile rohkem rõõmu, sest kohalikus liigas alistati võõrsil 75 : 71 Siim-Sander Vene kunagine koduklubi Gran Canaria. 

Hooaja esimeses faasis Baskonia algkoosseisu kuulunud Raieste oli mõlemas kohtumises võistkonna nimekirjas, kuid platsile ei pääsenud.

Nädalavahetusel teenisid Hispaania liigas võidud ka teiste koondislaste koduklubid. Siim-Sander Vene leivaisa Fuenlabrada alistas võõrsil kindlalt 99 : 78 Burgose, Janari Jõesaare tööandaja Manresa sõitis skooriga 94 : 78 üle Real Betisist. Kahjuks ei saanud eestlased vigastuste tõttu meeskondi aidata.

Üheksast kohtumisest kuus võitnud Baskonia hoiab Hispaania liiga tabelis neljandat kohta, viie võiduga Manresa on napilt play-offi viiva kaheksanda koha piirimail. Hoo on üles saanud ka Fuenlabrada, kes kaotas liigahooaja viis esimest matši, kuid seejärel on kolmes järjestikuses mängus suutnud vastased alistada.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Itaalia kõrgliigas alistas Kaspar Treieri koduklubi Sassari Dinamo nädalavahetusel 104 : 82 Varese, varasemates voorudes tublisti mänguaega teeninud eestlane koosseisu ei kuulunud.

Sassari teatas möödunud teisipäeval sotsiaalmeedias, et üks võistkonna liige on andnud positiivse koroonaproovi ja ta saadeti isolatsiooni. Erinevates Itaalia lehtedes ja portaalides kirjutatu kohaselt pole horvaat Filip Krušlin ega Treier viimastel päevadel treeningutel osalenud, mistap võib kahtlustada, et eestlane võib olla üks nakatunu. Ametlikku teadaannet selle kohta siiski pole.

Võidu sai kirja ka Henri Drell tööandja Pesaro, kes alistas lisajal 95 : 83 Cremona Vanoli. Hiljuti hüppeliigese vigastuse tõttu kohtumistest eemale jäänud 20aastane eestlane Drell viibis platsil kaheksa minutit, mille jooksul tõi kaks punkti ja võttis maha kolm lauapalli.

Sassaril on kuuest kohtumisest kirjas neli ja Pesarol kolm võitu.

Standings provided by SofaScore LiveScore