Ott Tänak.Foto: Aldo Luud
WRC
3. november 2020, 19:29

Tänak järgmise hooaja kohta: imelik, et WRC sarjas endiselt järgmise aasta kalendrit planeeritakse

Hyundai sõitja Ott Tänak nentis, et koroonaviirusest vallatud maailmas ei tasuks järgmise hooaja suhtes üleliia suuri plaane teha.

WRC-sarjas on sel hooajal hetkel sõidetud viis etappi, kavas on veel viimane ralli Itaalias Monzas. Värskelt jäeti ära Belgias toimuma pidanud Ipresi ralli ning koroonaviiruse tõttu on kogu rallikalender olnud terve hooaja jooksul suurtes muutustes.

Kuue etapi järel neljandal kohal olev Ott Tänak ütles, et teda paneb imestama korraldajate mõte, et uuest aastast on maailm naasnud tavalisse olukorda. „Ipresi ralli ärajätmine toimus väga arusaadavatel põhjustel ja ega seal olnudki muud valikut,“ vahendas eestlase sõnu Motorsport.com. „Praegu maailmas valitsevad olud on ekstreemsed, aga on ikkagi kahju näha, kuidas teised (mootorispordialad- toim) suudavad oma võistluste juures koroonaviirusega arvestada, aga WRC-sari loodab ikka tavaliselt oma üritusi korraldada. Järgmise aasta algus ei tundu praegusest seisust väga palju erinevat ja kui jätkame sama lähenemisega, siis pole meil mingit MM-tiitli jahti,“ lisas Tänak.

Eestlasest maailmameistriga nõustus ka Hyundai rallitiimi pealik Andrea Adamo, kes pole üldse kindel selles, mis järgmise aasta rallikalendrist saab. „Isegi keset seda s**ta, kus inimesed üle maailma surevad ja käib majanduslik sõda, peame tegema koostööd. Kui mult küsitakse, kas olen kalendriga rahul, siis vastan: „Millise kuradi kalendriga?“ Meil on mingid kuupäevad. Aga Monte Carlo? Olete ikka kindlad? Praegu on see punane ala. Millest me üldse räägime?“ pole Adamo üldse kindel, kas järgmine hooaeg algab Monte Carlos ja mis sellest üleüldse saab.

Rahvusvahelise Autospordiliidu direktor Yves Matton sõnas, et rallide planeerimine on keeruline ja arvestada tuleb riikidega kuhu WRC-sari jõuaks. „Praeguses olukorras on rahvusvaheliste rallide korraldamine väga suur väljakutse ja see nõuab erinevate osapoolte koostööd,“ vahendas Motorsport.com Mattoni sõnu. „Koroonaviirusega seotud olukord areneb kiirelt edasi ja iga riik ning piirkond on kehtestanud erinevad reeglid. Selles olukorras on keeruline – ja mõnikord ka võimatu – panna paika tähtaegasid selles osas, kas üritus toimub või ei.“