Mati AlaverFoto: Tiit Tamme
Talisport
4. november 2020, 08:48

Soome suusaliit: meie Alaveri mitteametlikku palvet ei rahuldanud

Soome suusaliidu tegevdirektor Ismo Hämäläinen rääkis Ilta-Sanomatele, milline on nende vaatenurk lahvatanud skandaalist, mille tulemusel sai  endine suusataja ja praegune sportlaste abimees Aivar Rehemaa Eesti Antidopingult esialgse tegutsemiskeelu.

Ismo Hämäläinen kinnitas Soome meedias, et ta tõepoolest sai Mati Alaverit mitteametliku abipalve. Suusajuhi sõnul ei küsinud Alaver luba endale, vaid konkreetselt Rehemaale ja tema grupile.

Kuna Hämäläinen sai seejärel pöördumise ka Eesti suusaliidult, kust paluti ametlikku kutset teise treeninggrupi jaoks, võttis ta siinse alaliiduga ühendust.

"Üks abipalve tuli mitteametlikke teid pidi," ütles Hämäläinen Alaverile viidates. "Hakkasin uurima, milline praktika neil on. Kas taotlused tulevad üksikutelt rühmadelt eraldi või tuleb alaliidult ühistaotlus? Selles kontekstis tuligi Alaveri nimi mängu, sest ma ütlesin seda neile." 

"Muutusin aktiivsemaks, kui tekkis rohkem küsimusi," jätkas ta. "Hakkasin Soome alaliidu kolleegidelt uurima, kuidas me tahame seda asja lahendada, et see protsess vastaks meie käitumismudelile."

Tema sõnul on see tavaline, et välismaa klubidelt ja koondistelt tulevad abipalved, kui nad soovivad Soomes treenida. Eriskummaline antud juhtumil oli see, et üks päring tuli mitteametlikult ja Alaverilt. Hämäläineni sõnul Eesti suusaliidu palve rahuldati. 

Eesti Antidoping määras eile Aivar Rehemaale ajutise võistluskeelu, sest ta palus Soomes toimuva laagri jaoks abi Mati Alaverilt. Rehemaa nentis, et süüdistused on tema jaoks absurdsed ja alates kolmapäevast asub tema kaasusega tegelema üks Eesti tippadvokaat.