Diego MaradonaFoto: PA/Scanpix
Jalgpall
4. november 2020, 10:53

Diego Maradona käis ajuoperatsioonil

60aastane Argentina jalgpallilegend Diego Maradona toimetati esmaspäeval haiglasse, kus talle tehti operatsioon.

"Eemaldasime edukalt vereklombid ja Diego talus operatsiooni väga hästi," ütles Maradona neurokirurg Leopoldo Luque USA spordiportaalile ESPN. Meest vaevavad subduraalsed hematoomid, mis on ajutrauma tagajärjel tekkinud vereklombid ehk trombid ajus.

"Diego olukord on kontrolli all," lisas Luque, kes rääkis ajakirjanikega väljaspool Buenos Aireses asuva Olivose kliinikut. "Tema haiglast pääsemine sõltub edasistest arengutest. Tema seis peale operatsiooni on paljutõotav."

Maradona arstid avastasid ajutrombi pärast seda, kui aneemia, dehüdratsiooni ja depressiooni all kannatanud spordilegend viidi La Plata Ipensa kliinikusse, kirjeldab ESPN. Talle tehti MRI, mis paljastas tõsisema mure.

Reedel 60aastaseks saanud Maradonat peetakse üheks aegade parimaks jalgpalluriks. Ta võitis Argentinaga 1986. aastal vuti MMi ja nimetati turniiri parimaks mängijaks. Maradona lõpetas karjääri 1997. aastal, selle järel on narkootikumide ja alkoholiga pahuksis olnud Diego maadelnud erinevate terviseprobleemidega.