Levadia mängijad (rohelises)Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
4. november 2020, 17:34

Koroonajuhtum: põnevuslahing Flora ja Levadia vahel lükkub edasi

Täna õhtul kell 19.15 Lilleküla staadionil toimuma pidanud 110. Tallinna jalgpalliderbi FCI Levadia ja FC Flora vahel jääb ära seoses koroonajuhtumiga Levadia leeris. Alaliit teatab mängu uue toimumisaja esimesel võimalusel.

Levadia mängija läks testima sel esmaspäeval, sest tema lähikontaktne andis positiivse koroonaviiruse proovi. Proovi vastus saabus teisipäeval. Mängija läbis teisipäeval kordustestimise, mille tulemus oli samuti positiivne. Mängija viimane kontakt meeskonnaga oli möödunud laupäeval, vahendati pressiteates.

Kõik teised Levadia mängijad ja treenereid andsid eile kell 14 ja täna hommikul kell 8 koroonaviiruse proovi. Mõlema testimise kõik proovid olid negatiivsed.

„Tänaõhtune kohtumine lükati edasi, sest Levadia mängijad on lähikontaktsed ja koroonaviirusel on peiteaeg. Peiteaeg tähendab, et kuigi eile ja täna olid proovid negatiivsed, võib haigestumine lähipäevadel tekkida. Sellise olukorra elas tänavu läbi näiteks Nõmme Kalju meeskond,“ selgitas jalgpalliliit.

„Seejuures on inimene võimeline nakatama teisi kuni 48 tundi enne sümptomite teket. Haigestumine tähendanuks terviseameti praktikat arvestades, et kõigile tänaõhtuses mängus osalevatele mängijatele, nii Levadia kui ka Flora rivistuses, oleks laienenud eneseisolatsiooni kohustus. See oleks tähendanud mängijatele kahenädalast sunnitud mängupausi.“