Foto: Treyarch Studios / Activision
Esport
5. november 2020, 13:40

Tänavune „Call of Duty“ on uutel konsoolidel 40 GB suurem kui praegustel masinatel

Jah, ma tean. Te olete tüdinenud sellest, et me pidevalt kurdame, kuidas erinevad „Call of Duty“ mängud on ebanormaalselt suured. Kuna aga tegemist on aktuaalse probleemiga, oleme sunnitud sel korral otsa vaatama tõsiasjale, et uus konsooligeneratsioon antud probleemile lahendust ei too.

Varasemalt kajastasime asjaolu, et tänavu ilmuv „Call of Duty: Black Ops Cold War“ võib arvutil nõuda kuni 250 GB jagu vaba ruumi. Seda muidugi juhul, kui mängija soovib ära kasutada kõiki kellasid ja vilesid (4K resolutsioon, kiirtejälitus), mida teos pakub. 

Nüüd on avaldatud ka konsooliversioonide suurused:

  • PlayStation 4: 95GB
  • PlayStation 5: 133GB
  • Xbox One: 93GB
  • Xbox Series X|S: 136GB

Xbox Series X/S ja PlayStation 5 versioonid on praeguse põlvkonna konsoolide omast umbes 40 GB jagu suuremad. Õnneks ei küündi mitte kumbki arvutiversiooni maksimaalse numbrini, kuid sellest hoolimata on tegemist massiivse teosega. Lisaks tuleb arvestada, et antud suurused võivad hilisemate uuendustega märkimisväärselt kerkida.

Xbox Series X omab 1 TB suurust kõvaketast, PlayStation 5 sees peitub 825 GB suurune SSD ning vaid digitaalseid mänge jooksutav Xbox Series S kasutab 512 GB suurust ketast. Iga masina puhul tuleb nendest numbritest maha arvestada süsteemi alla kuuluv maht.

Kõikidele masinatele on võimalik juurde osta välised lisaseadmeid, ent need võivad osutuda üpriski kalliks. 

„Call of Duty: Black Ops Cold War“ ilmub käesoleva aasta 13. novembril.