Diego Maradona.Foto: AGUSTIN MARCARIAN/Scanpix
Jalgpall
5. november 2020, 18:32

Selgus uut informatsiooni ajuoperatsioonist paraneva Maradona kohta

Ajuoperatsioonil käinud Diego Maradona on mehe arsti sõnul tervenemas edukalt ja võib juba haiglast koju saada.

Maradona isiklik arst Leopold Luque sõnas täna, et endise Argentina vutiässa tervis on tõusuteel. „Taastumine läheb väga hästi,“ vahendas Luque’ sõnu Reuters. „Ta tahab juba väga lahkuda, ta tunneb, et on kojuminekuks valmis. Ta suudab kõndida, vastab mulle ja on igati selge peaga.“

Luque’ sõnul tahavad arstid kojukippuvat Maradonat siiski veel üheks päevaks haiglasse jätta.

60aastane Maradona viidi esmaspäeval haiglasse, sest tal avastati ajutromb. Vereklombid eemaldati Luque’ sõnul edukalt. Uudise levimise järel saatsid mitmed sportlased Maradonale tervitussõnu, üheks selliseks oli vutiässa kaasmaalane Lionel Messi. „Diego, olgu kogu maailma jõud sinuga! Mina ja mu pere tahame näha sind terveks saamas niipea, kui võimalik. Suur kallistus otse südamest!“ seisis Messi postituses.

Reedel 60aastaseks saanud Maradonat peetakse üheks aegade parimaks jalgpalluriks. Ta võitis Argentinaga 1986. aastal vuti MMi ja nimetati turniiri parimaks mängijaks. Maradona lõpetas karjääri 1997. aastal, selle järel on narkootikumide ja alkoholiga pahuksis olnud Diego maadelnud erinevate terviseprobleemidega.