Alvar Tiisler (paremal) tööpostil.Foto: Robin Roots
Tugitoolis sportlane | Õhtulehe raadio
6. november 2020, 12:52

„TUGITOOLIS SPORTLANE“ | Alvar Tiisler rääkis avameelselt Eesti teletöö ja spordi muredest ning rõõmudest

Õhtulehe raadiosaate „Tugitoolis sportlane“ seekordne külaline on mees, kes on tuntud nii spordi- kui ka muusikaringkonnas – ETV spordiajakirjanik ja bariton Alvar Tiisler.

Tiisleri graafik on tihe. Ta käib täiskohaga tööl, nimetab end vabakutseliseks professionaalseks lauljaks ning õpib sügisest alates Tallinna Ülikoolis prantsuse keelt ja kultuuri. Elu esimeseks soolokontserdiks valmistuv Tiisler rääkis saatejuht Mart Treialile, kuidas ta seda kõike jõuab.

Veel saavad vastuse järgmised küsimused. Kas ta on kunagi mõelnud minna saatesse „Eesti otsib superstaari“? Millised spordisündmused pakuvad talle rohkem pinget kui olümpiamängud ja miks? Miks tal Norra ja Taani rahvusringhäälingutes stažeerimas käies ila jooksis? Miks pole mõtet televisioonis teha analüüsivamat spordipublitsistikat?

Miks välismaa ajakirjanikud eestlasi kadestavad? Miks ta ei taha enam väga palju eetritööd teha? Milline oleks Tiisleri ideaalne töörežiim? Kui palju ta isiklikku kriitikat saab ja mida ta sellest arvab? Mis talle Eesti spordis muret valmistab?

Lisaks meenutab Tiisler 2014. aasta 6. veebruarit, kui ta pidi verinoore teleajakirjanikuna intervjueerima otse-eetris Kristina Šmigun-Vähit dopinguteemal. „Jalg värises, kõhus oli õõnes, halb olla ja väga palju ei mäleta sellest. Aga tehtud see sai,“ lausus Tiisler.

Hüva kuulamist!