Levadia mängijad.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
5. november 2020, 19:17

Levadia määrati isolatsiooni, mäng Legioniga lükkub koondisepausi ajale

Terviseamet määras Premium liigas kolmandat kohta hoidva FCI Levadia esindusmeeskonnale isolatsiooni seoses ühe meeskonnaliikme positiivse koroonaprooviga. Laupäevane Premium liiga 27. vooru kohtumine Tallinna Legion – FCI Levadia lükkub seetõttu edasi.

„Praeguse seisuga on Terviseamet määranud FCI Levadia esindusmeeskonna isolatsiooni kuni järgmise esmaspäevani, mis tähendab, et jalgpalliliit lükkas laupäevale määratud Premium liiga 27. vooru kohtumise Tallinna JK Legion – Tallinna FCI Levadia edasi 14. novembrile,“ selgitas olukorda Soccernet.ee-le jalgpalliliidu president Aivar Pohlak.

Tänane värske otsus laupäevaks kavandatud Legioni-mängu kohta tähendab selle kohtumise pidamist koondisepausi ajal, aga otseseid takistusi pole, sest Legionist keegi A- või U21 koondisesse ei kuulu ning Levadia mängijaid ei saa esmaspäevani kestva isolatsiooni tõttu A-koondise võistlusturneele (Itaalia, Põhja-Makedoonia, Gruusia) kaasa võtta.

Levadia mängija läks testima sel esmaspäeval, sest tema lähikontaktne andis positiivse koroonaviiruse proovi. Proovi vastus saabus teisipäeval. Mängija läbis teisipäeval kordustestimise, mille tulemus oli samuti positiivne. Mängija viimane kontakt meeskonnaga oli möödunud laupäeval, vahendati eile EJLi pressiteates.

Kõik teised Levadia mängijad ja treenerid andsid üleeile kell 14 ja eile hommikul kell 8 koroonaviiruse proovi. Mõlema testimise kõik proovid olid negatiivsed, aga sellest hoolimata jäeti ära eile toimuma pidanud Levadia ja Flora mäng. „Kohtumine lükati edasi, sest Levadia mängijad on lähikontaktsed ja koroonaviirusel on peiteaeg. Peiteaeg tähendab, et kuigi eile ja täna olid proovid negatiivsed, võib haigestumine lähipäevadel tekkida. Sellise olukorra elas tänavu läbi näiteks Nõmme Kalju meeskond,“ selgitas eile jalgpalliliit.