Villarreali staadion mängu eel.Foto: ZUMApress/Scanpix
Jalgpall
6. november 2020, 10:10

VIDEO | Euroopa Liiga: Villarreali töötajad tegid üleujutatud staadioniga imet, Kane jõudis uhke tähiseni

Euroopa liiga kolmandas ringis sai hooaja esimese kaotuse Itaalia liigat juhtiv AC Milan. Karl Jakob Heina koduklubi Arsenal alistas 4 : 1 Molde, eestlane sellel korral pingil polnud. Ootamatult tõusid õhtu üheks suurimateks staarideks Villaareali staadioni töötajad. 

Hispaania klubi Villarreal alistas neljapäeval Euroopa Liigas Tel Avivi Maccabi tulemusega 4 : 0. Õhtu tegeliku tipptulemuse eest vastutasid aga La Cerámica staadioni töötajad.

Enne mängu algust oli ilm Hispaanias kohutav. Sademed ujutasid staadioni üle ja meeskonna Twitteri põhjal tuli vähem kui poole tunniga murule 60 liitrit vett ruutmeetri kohta.

Ent nagu näha klubi postitatud video lõpust, siis tegi personal pärast vihma lõppemist imet. 45 minutiga polnud lainetest enam jälgegi ja väljak oli muudetud mängitavaks.

Kodumeeskond premeeris matši päästnud töötajaid suurepärase esitusega. Ründaja Carlos Bacca sai jala valgeks kahel korral, ühe lisasid omalt poolt klubi tulevikulootused Alex Baena ja Fer Nino. Kohtumise 4 : 0 võitnud Villarreal juhib I-alagruppi täisedu ehk 9 punktiga. Maccabil on kirjas 6, Sivassporil 3 ja Qarabagil 0 silma.

Itaalia kõrgliigat juhtiv AC Milan kaotas kodusväljakul Lille'ile 0 : 3. Prantsusmaa klubi sangariks tõusis 23aastane türklane Yusuf Yazici. 22. minutil lõi ta sisse 11 meetri karistuslöögi ja 55. minutil ei suutnud Milani kollkipper Gianluigi Donnarumma pareerida tema kauglööki.

Kuigi Milan oli kohtumisele tulnud peaaegu oma parimas rivistuses, eesotsas hooaega suurepäraselt alustanud Zlatan Ibrahimoviciga, siis vaid kolm minutit hiljem pidid nad järjekordse palli võrgust noppima, sest Yazici vormistas oma kübaratriki.

Tegu oli Milani hooaja esimese kaotusega. Serie As on neil tabelis viis võitu ja üks viik, Euroopa liigas olid nad võitnud kaks esimest kohtumist. H-alagrupis on Lillel kirjas nüüd 7, Milanil 6, Praha Spartal 3 ja Glasgow Celticul 1 silm.

Inglismaa ründaja Harry Kane lõi Bulgaarias Ludogoretsi vastu oma 200. värava Tottenham Hotspuri eest, kui Londoni meeskond võitis kohtumise 3 : 1. 

Kane avas skoori 13. minutil, kui ta lõi palli võrku Lucas Moura nurgalöögi järel. 27aastaselt mehel kulus 200. värava löömiseks 300 mängu. Sama duo sepistas ka tiimi teise kolli, kuid sellel korral oli Kane söötja ja Moura väravalööja rollis. Ehkki Ludogorets suutis vahe vähendada ühele väravale, siis 3 : 1 võidu vormistas argentinlane Giovani Lo Celso.

Kolme vooru järel on Mourinho juhendataval Tottenhamil sarnaselt LASKile ja Antwerpenile J-alagrupis kuus silma, Ludogorets on seni punktideta.

Kui möödunud voorus pääses Eesti koondise väravavaht Karl Jakob Hein Londoni Arsenali pingile, siis kohtumises Molde vastu teda mängule valitud meeste seas polnud.

Arsenal jäi Norra klubi vastu kiiresti kaotusseisu, kuid kahe omavärava ning Nicolas Pepe ja Joseph Willocki kollide toel võideti mäng 4 : 1.  Arsenalil on kirjas 9, Moldel 6, Viini Rapidil 3 ja Dundalkil 1 punkt.