Monza rallil selgub tänavune WRC-sarja maailmameisterFoto: www.acirallymonza.com
WRC
6. november 2020, 11:57

Monza WRC-etapi korraldajad avalikustasid võistlustrassi

WRC-sarja tänavuse hooaja viimase etapi korraldajad avalikustasid 3.-6. detsembrini toimuva Monza ralli võistlustrassi.

Kuigi Monza etapp on WRC-sarja jaoks uus võistlus, siis rahvusvahelises rallikalendris on too alates 1978. aastast. Oktoobri esimeses pooles kinnitati nad ametlikult tänavuse hooaja viimaseks etapiks, kus selgub tänavune maailmameister nii sõitjate kui tootjate arvestuses.

Ralli algab neljapäeval, 3. detsembril, kui õhtul sõidetakse lühike 2-kilomeetrine "Monza King of Show" kiiruskatse. Tavapäraselt on see olnud sealse rallisõu viimane sõit, kirjutab DirtFish.

Reedel sõidetakse viis kiiruskatset. Kahel korral tullakse asfaldile 13,2- ja 16-kilomeetristel kiiruskatsetel, lisaks sõidetakse läbi 10-kilomeetrine rada. 

Enamik Monza Rally kilometraaži läbitakse laupäeval, kui etapp lahkub vormel 1 ringrajalt. DirtFishi sõnul lootsid ürituse korraldajad, et ralli peetakse ainult Monzas, kuid praeguse seisuga sõidetakse kuus kiiruskatset Bergamost põhja pool Alpide jalamil. See on ralli peakorterist umbes tunniajase autosõidu kaugel.

Laupäeva alustatakse hommikul kell kaheksa Selvino kiiruskatsega, kus tuleb läbida 26,4 kilomeetrit. Õhtu lõpetatakse taaskord Monza ringraja ümbruses. Pühapäeval on kavas kolm lühemat kiiruskatset, kokku läbivad rallisõitjad 239 kilomeetrit.

Viimase etapi eel juhib MM-sarja Toyota piloot Elfyn Evans, kelle edu tiimikaaslase Sébastien Ogier' ees on 14 silma. Teoreerilised võimalused maailmameistriks tulla on ka Hyundai sõitjatel Thierry Neuville'il ja tiitlikaitsjal Ott Tänakul, kuid selleks peavad kokkuvõtte kaks esimest ebaõnnestuma. Viimase kahe mehe seis on roosilisem tootjate arvestuses, sest Hyundai juhib Toyota ees seitsme punktiga.