Robert Lewandowski ja Anna Lewandowska abiellusid 2013. aastal ja neil on kaks last.Foto: Vida Press
Jalgpall
6. november 2020, 16:46

Imeline armastuslugu algas eelarvamustega: „Anna, palun anna mulle natukene aega. Näitan sulle, kes ma tegelikult olen.“

„Kas sa oled jalgpallur?“ meenutab Anna Lewandowska esimest küsimust, kui kohtas Robert Lewandowskit. Noor naine tunnistab, et tal oli seoses vutimeestega hulk eelarvamusi. „Anna, palun anna mulle natukene aega. Näitan sulle, kes ma tegelikult olen,“ vastas Robert.

Roberti ja Anna armastuslugu algas juba 2007. aastal, Robert mängis Pruszkowi Zniczi meeskonnas. Anna tegeles toona kõrgel tasemel karatega ja võitis 2009. aasta juunioride MMilt pronksi. 2013 läksid nad altari ette, tütar Klara sündis 2017. ja Laura 2020. aastal.

Anna on kõrvalt näinud, kuidas Lewandowskist sirgus üks maailma paremaid ründajaid. Paljud eksperdid usuvad, et aastal 2020 võib teda pidada planeedi parimaks jalgpalluriks.

Robert Lewandowski ja Anna Lewandowska abiellusid 2013. aastal ja neil on kaks last. Foto: Reuters/Scanpix

Proszkowis mängis Lewandowski kaks hooaega ja lõi Poola tugevuselt teises ja kolmandas liigas 59 mänguga 36 väravat. Seejärel tuli pakkumine kohalikult suurklubilt Poznani Lechilt. Sealgi pallis ta kaks aastat, saldole jäi 58 mängu ja 32 tabamust.

Poola talent pakkus huvi mitmetele Euroopa klubidele, kuid 2010. aasta juunis saabus uudis, et Dortmundi Borussia maksab Lechile tema eest 4,5 miljonit dollarit. Alguses oli ta selgelt Lucas Barriosi varumees, kuid peagi ronis poolakas kolleegi varjust välja.

Samal ajal algas Borussia tohutult edukas periood: aastatel 2011 ja 2012 krooniti nad Jürgen Klopi käe all Saksamaa meistriks ning 2013 mängiti Meistrite liiga finaalis. Robert lõi Dortmundi särgis 187 matšiga 103 väravat ja kolis hooajaks 2014-15 Müncheni Bayernisse. Sama tiimi esindab ta siiani ning tänaseks on Lewandowski kaheksakordne Saksamaa tšempion.

Väravate statistika püsib ka 32aastaselt vaimustavana: Bayernis on ta kokku pidanud 299 mängu ja löönud 258 tabamust. Abikaasa Anna aitas Bayerni ametlikus ajakirjas selgitada, mis on edu valem.

Robert Lewandowski ja Anna Lewandowska abiellusid 2013. aastal ja neil on kaks last. Foto: Reuters/Scanpix

„Ta ei ole endaga mitte kunagi täiesti rahul. Isegi, kui ta lööb näiteks kaks väravat. Sel juhul ütleb ta, et oleks pidanud lööma paar tükki enam. Ta tekitab minus alati imestust. Ta tahab pidevalt rohkem!“ rääkis Anna. „Pärast võõral väljakul peetud mänge ta helistab ja tahab kuulda minu arvamust. Mul on mängule veidi teistsugune vaatenurk. Olen võitlusspordi taustaga ja õppinud sporditeadust ülikoolis. Mängude järel suhtleme teistmoodi, nagu kaks sportlast arutaks tehniliste nüansside üle.“

Anna tunnistab, et tal oli väga kahju, et ei tohtinud pandeemia tõttu olla staadionil, kui Robert võitis tänavu Meistrite liiga: „Ütlesin talle, et ta peab selle uuesti võitma!“

Robert Lewandowski ja Anna Lewandowska abiellusid 2013. aastal ja neil on kaks last. Foto: Vida Press