Diego Maradona eelmisel aastal.Foto: AGUSTIN MARCARIAN/Scanpix
Jalgpall
7. november 2020, 16:48

Maradona arsti karm hinnang: ta on keeruline ja käsitlematu patsient, kelle tulevik paneb muretsema

Argentina vutijumal Diego Maradona sattus hiljuti haiglasse ja mehe pikaajalise arsti Alfredo Cahe sõnul on tema tervislik seisund väga keeruline.

Eelmisel nädalal 60. sünnipäeva tähistanud Maradona sünnipäevaperiood ei möödunud mehele just roosiliselt. Nimelt avastasid endise vutiässa arstid tal ajutrombi pärast seda, kui aneemia, dehüdratsiooni ja depressiooni all kannatanud spordilegend viidi La Plata Ipensa kliinikusse, kirjeldas nädala alguses ESPN. Talle tehti MRI, mis paljastas tõsisema mure ja ta vajas ajju tekkinud vereklompide tõttu operatsiooni.

Kui Maradona üks arst Leopold Luque sõnas mõned päevad tagasi, et argentinlase tervis liigub ülesmäge, siis mehe teise pikaajalise doktori Alfredo Cahe sõnul on lugu sootuks vastupidine. Tema hinnangul on Maradona olukord ja tulevik tumedad.

„Ta peab saama ravi selleks, et lõpetada joomine. Kogu tema pere nõustub, et praegu on Diego käsitlematu,“ vahendas Briti väljaanne The Sun Cahe sõnu, mis mees rääkis Argentina väljaandele TyC Sports. „Peame haarama härjal sarvist. Tal on probleemid maksa ning südame ja veresoonkonna piirkonnaga. See ei ole ainult kinni tema peas ega maksas ega kõhus. See on kõik see kokku. Peame ta kaineks saama ja siis vaatame edasi. Ta on endiselt keeruline patsient. Mind paneb tema tulevik muretsema. Sellisena ei saa ta koju minna,“ nentis Cahe.

Oma arvamust Maradona tervise koha avaldas ka tema endine tüdruksõber Rocio Oliva, kes sõnas mõned päevad tagasi nii: „Diegol on probleem alkoholiga ja kõik teavad seda. Diego joob endiselt ja kõik, kes väidavad vastupidist, valetavad. Ta peab alkoholisõltuvuse vastu ravi saama.“

Fännid on läbi aegade maailma üheks parimaks jalgpalluriks peetavat Maradonat raskel ajal toetamas ja teda raviva kliiniku uste taha on kogunenud palju toetajaid, toodud on ka talle tervist soovivaid pühendusi.

Maradonat toetavad fännid. Foto: MATIAS BAGLIETTO/Scanpix
Maradonat toetavad fännid. Foto: MATIAS BAGLIETTO/Scanpix
Maradonat toetavad fännid. Foto: MATIAS BAGLIETTO/Scanpix