Mihkel Räim.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgrattasport
7. november 2020, 21:55

Mihkel Räim: tulla täna lõpus üle joone ning lüüa Laasuga ruskat, oli midagi erilist! Seda ma ei unusta kunagi!

Hispaania velotuuril sõideti täna 17. etapp, kus eestlased Mihkel Räim ja Martin Laas said vastavalt 124. ja 129. koha. Mõlemad eestlased kaotasid võitjale 39.22.

„Väga raske päev! 180 km ja üle 4000 tõusumeetri. Stardis oli ilm üpris jahe ning sadas vihma. Kohe alguses pandi “punn” põhja ja sain aru, et täna on jalad nagu vati sees,“ kirjutas Räim oma Facebooki lehel.

„Esimese suurema tõusu kannatasin pundis ära ning seejärel hakkas Jumbo Visma päris korralikku tempot tegema, et jooksikud mitte kaugele lasta. Ees oli 25-30 meest. Eks kõik olid juba tuurist väsinud ja siis tekitasime taha grupi, kus oli lõpuks 40 meest. Seal oli palju sprintereid ja muid abimehi. Pidime siiski tempot tegema, et ajalimiit meid ei ohustaks. Etapp lõppes 10 km järsu tõusu otsas, mis oli lage, tuuline ja järsk. Viimased 7 km läksid nii aeglaselt. Õnneks polnud ajalimiit probleem,“ lisas ta.

Lõpetuseks kirjutas eestlane nii: „Tuur peaaegu tehtud! Jäänud on veel homne sile etapp Madriidis, kus saan veel oma sprindijalga proovida. Eks näha ole, kui palju kütust mul paagis veel on. Ja peab ütlema, et tulla täna lõpus üle joone ning lüüa sõbraga (Laasuga) ruskat, oli midagi erilist! Seda ma ei unusta kunagi!“

Tänase etapi võitis David Gaudu (Groupama-FGJ), üldliidriks on Primož Roglic (Jumbo-Visma).