Kristjan KitsingFoto: Erki Pärnaku
Korvpall
8. november 2020, 12:10

KRIIS? Kitsing ja Rytas said neljanda kaotuse järjest

Leedu korvpalli kõrgliigas kaotas Kristjan Kitsingu koduklubi Vilniuse Rytas 79 : 82 Pasvalyse Pieno žvaigždesele.

Rytas alustas hooaega kuue võiduga, kuid viimastel nädalatel on meeskonna hoog raugenud. Oktoobri lõpus kaotati koduliigas nii Žalgirisele kui Nevežisele, lisaks jäädi korvpalli meistrite liigas 88 : 106 alla Kreeka satsile Peristeri. 

Laupäeval mängiti koduses liigas Pasvalyse Pienoga. Ehhki viimase veerandi eel juhiti viie silmaga, siis lõpuks kaotati mäng 79 : 82. Kristjan Kitsing pääses platsile 15 minutiks, mille jooksul tabas ta ühe neljast teele pandud kolmesest, noppis ühe lauapalli ja tegi viis isiklikku viga.

Tiimi parim skoorija oli jänki Andrew Goudelock, kes tõi 18 silma. Leegionär ütles hiljutises intervjuus, et pole rahul oma rolliga. Tema väitel sai ta isegi Los Angeles Lakersis Kobe Bryanti kõrval rohkem palli.

Endine Kalev/Cramo ja praegune Rytase peatreener Donaldas Kairys polnud kriitikaga nõus ning tema sõnul peaks mängija ise peeglisse vaatama. "Täna ja tervel hooajal saab ta meeskonnas enim viskeid. Võib-olla kõik need pole kvaliteetsed, sest võib-olla on liikumistes vead või siis on need tema enda valikud. Ma ei saa talle rohkemat anda, kuigi võin tema kätte rohkem palli usaldada. Aga edasine on tema enda töö," rääkis juhendaja..

"Ta pole kunagi olnud silmapaistev kaitsja, kuid tema kaks pallikaotust olid täna väga saatuslikud, nende taha võis jääda matši võit."

Donaldas Kairys Foto: Martin Ahven

Peamise murena nägi ta meeskonna vähest võitlusvalmidust. "Ühest küljest mängis meie vastane teist kohtumist järjest väga hästi ja energiliselt. Isegi väikese koosseisuga leidsid nad jõudu, et meid lauavõitluses alistada. Sellise koosseisuga peame lauda kontrollima," vahendas Leedu korvpalliliidu koduleht Kairyse pressikonverentsilt räägitut.

"Aga küsimus pole komplekteerituses, vaid meie võitlusvalmiduses. Peame olema jõulisemad. Peame olema agressiivsed ja vastastelt provotseerides vead kätte saama. Aga jäime ka selles alla," vihjas endine Kalev/Cramo peatreener nende tosinale teenitud vabaviskele. Samal ajal said vastased neid visata 27 korda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Leedu ajakirjanike sõnul ei näinud meeskond platsil entusiaslik välja. Kairyse sõnul proovib ta isegi segadusega hakkama saada. "Muresid on palju. Ma ei taha ennast õigustada, aga meil on väljakul kommunikatsiooniga probleeme," jätkas ta. Nende uus korvialune jõud Maurice N'dour on tiimiga kaasa teinud vaid pool trenni, lisaks on vigastuspausilt naasnud mehi.

"Me ei suutnud kaitses õigesti vahetada ja palle kätte saada... Pean otsima sobivaid sõnu. Me peame võitlema iga palli pärast. Hooaja alguses tegime seda, aga peame samamoodi jätkama."