Hispaania velotuuri viimase etapi finišiponnistus.Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
8. november 2020, 21:00

VIDEO | Räim sprintis end viimasel etapil 11. kohale: „Kõik sujus kuni viimase kurvini.“

Hispaania velotuuri võitis teist aastat järjest Primož Roglic. 31aastane sloveenlane on tänavu suurepärases hoos, sest Prantsusmaa velotuuri lõpetas ta teisena.

2892 km läbis Roglic (Jumbo-Visma) 72 tunni ja 46 minutiga. Lõpuks edestas ta 24 sekundiga ecuadorlast Richard Carapazi (Ineos). Kolmandana lõpetas britt Hugh John Carthy (EF Pro Cycling, +1.15), neljas oli Mihkel Räime (Israel Start-Up Nation) tiimikaaslane Daniel Martin (+2.43). Esikümnesse murdis ka Martin Laasi (Bora-Hansgrohe) meeskonna esinumber Felix Großschartner, kes sai üheksanda koha (+8.15).

Tänase viimase etapi võitis Bora-Hansgrohe sprinter Pascal Ackermann. Räim saavutas sprindifinišis 11. koha. Tema parimaks jäi velotuuri neljandal etapil välja sõidetud kaheksas koht.

Kokkuvõttes oli eestlaste ülesanne aidata oma meeskonna esinumbreid ning üldarvestuses kõrgeid kohti ei jahitud. Räim lõpetas tuuri 139. ja Laas 140. kohaga.

Päeva kokkuvõte Mihkel Räime ametlikult Facebooki lehelt:

„140 km sile päev, millest reaalselt võidu sõideti 25 km. Muu aeg läks piltide tegemisele ning sõule. Eesmärk oli täna finišis midagi head teha, võtsin sihiks EFi sprindirongi taga olemise ning jäin lootma, et neil asi õnnestub.

Paljud kindlasti küsivad, et miks ma Bora või Quickstepi taga ei ole? Vastus lihtne, kõik tahavad seal olla ning toimub suur võitlus selle nimel, kes seal olla saab. Üksi on raske end kehtestada, seepärast tegime spordidirektoriga teise plaani.

Kõik sujus kuni viimase kurvini, tagasipöördeni. Nende rong lagunes ja pidid tegema natuke lisatööd ja „tapsin“ oma sprinteri jalad. Sain aru, et nüüd on aeg liikuda, andsin endast kõik, et teha hea sprint. Natuke jäin kinni, aga samas heal juhul oleks vast kolm-neli kohta eespool olnud. Väga suurt vahet pole.

Esimene suurtuur edukalt läbi, loodetavasti mitte viimane. Tänud kõikidele fännidele ja toetajatele. Teie panus oli suur ning muidugi Laasule, kellega koos jutustades läks nii mõnigi päev kiiremini ja ma usun, et toetasime üksteist psühholoogiliselt päris palju!“