Maik-Kalev Kotsar.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
9. november 2020, 14:28

Maik-Kalev Kotsar: loodetavasti jõuame Saksamaa kõrgliigas play-off'i ja kaugemalegi

Korvpallipodcasti "Mängumehed" selle nädala osas tehti juttu tänavu Saksamaa kõrgliigas mängiva Eesti koondislase Maik-Kalev Kotsariga, kelle meeskond Hamburg Towers teenis pühapäeval koduliigas esimese võidu.

Maik-Kalev Kotsar tegi eile debüüdi korvpalli Bundesligas, kui tema koduklubi alistas üheksakordse Saksamaa meistri Bambergi Brose 78 : 75.

"Võidu üle on eriti hea meel, kuna eelmisel hooajal jäi Hamburg minu teada kodus kogu hooaja vältel lausa võiduta," jäi Kotsar mängu tulemusega rahule.

Hamburgi kodusaaliks oleval edel-optics.de Arenal toimunud mäng peeti koroonaviiruse ohu tõttu suletud uste taga.

"Novembris on sisuliselt kogu riigis spordiürituste külastamine keelatud ja igal pool on ka maskide kandmine kohustuslik," andis koondislane mõista, et ka Saksamaal on viiruse teine laine jõudnud haripunkti.

Kotsar alustas kohtumist algkoosseisus ja viibis väljakul ligi 28 minutit, mille jooksul viskas klubi paremuselt teise punktitoojana 14 punkti ning noppis kaheksa lauapalli.

Võistkonnast rääkides oli mehel jagada vaid kiidusõnu. "Klubiga on suhted väga head, oleme ühel lainel ning saan aru, mida nad minult ootavad. Treener mängitab mind keskmängija positsioonil, olen satsi pikim mees ja täidan seda rolli, mida võistkonnal parasjagu vaja on."

Viimase kontrollmängu enne hooaja algust vana õlavigastuse tõttu vahele jätnud Kotsar olukorrast suurt numbrit ei teinud ja pidas seda pigem ettevaatusabinõuks. "Vahel peab koormuse alla tõmbama, et USAs vigastada saanud õlg suurtest koormustest ära taastuks."

Koondisesse tuleku osas ei osanud keskmängija hetkel kindlat vastust anda. "Loomulikult on klubil mure minu õlavigastuse ja koroona olukorra pärast ning hetkel on minu koondisesse tulek veel küsimärgi all."

18. novembril aset leidva NBA draft’ile Kotsar ülemäära ei mõtle. "Jääb vaid oodata, et kas valitakse või mitte, aga hetkel ma sellele väga ei mõtle ja keskendun täielikult klubihooajale."

Pikemalt saad Maik-Kalev Kotsari mõtteid kuulata siit