MM-sarja üldliidrid Elfyn Evans-Martin ScottFoto: Reuters/Scanpix
WRC
9. november 2020, 20:38

Kuulus ralliajakirjanik kardab, et WRC on jõudnud katastroofi äärele

Koroonapandeemia tõttu on autoralli maailmameistrivõistluste tänavune hooaeg paisatud täielikult segi ning hetkel ripub ka järgmise aasta kohal suur küsimärk. Tuntud ralliajakirjanik Colin Cark on juba ette mures ka ülejärgmise hooaja pärast.

Põhjuseks see, et 2022. aastal minnakse üle hübriidautodele, aga COVID-19 külvatud segaduse tõttu võib selleks lihtsalt liiga vara olla, kirjutab Clark ralliportaalis Dirtfish.

Kui algselt oli Clark sarnaselt paljudele rallivaatlejatele põnevil, sest tehnoloogilise muudatusega kaasnenuks ilmselt konkurentsivõime kasv, siis praeguste arengutega kardab Clark, et 2022. aasta esimesel, legendaarsel Monte Carlo etapil on võistlusrivis vaid kaks tehasemeeskonda.

Ajakirjaniku meelest võib tunduda ehk uskumatu, et mõned oodatud tehased viskavad lihtsalt prügikasti oma sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuvad kulutused, ent koroona on kõik segi paisanud.

Clarki sõnul tasuks rohkem kuulata Hyundai bossi Andrea Adamot, kes on viiruse valguses teravalt kritiseerinud sarja: kuidas saab võtta 2022. aastal vastu muudatused, mille algusprotsessidega oli tehtud algust täiesti teises turusituatsioonis ehk jupp aega enne koroonat.

Ajal, mil teised mootorispordisarjad oma kavandatud uuendusi vaikselt külmutavad, näivad WRC juhid eesmärgi poole püüdlevat justkui ei eksisteeriks homset.

Clarki sõnul ei kujuta mitte keegi täpselt ette, milline näeb näiteks autoturg kui selline välja aasta pärast. Mida aga kindlasti teame, on see, et tootjate jaoks on seis kahtlemata keeruline ning investeerida tahetakse ainult nendesse tegevustesse, mis ka reaalset tulu toovad.

Seega on WRC sattunud ristteele ja ees võib oodata teadmatus. Clark loodab parimat, ent kardab, et WRC sari võib olla katastroofi äärel.