Guinea koondise ja Liverpooli staar Naby Keita (vasakul) oli üks paljudest Aafrika mängijatest, kes nakatus oktoobrikuise koondiseakna ajal koroonaviirusega.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
10. november 2020, 09:20

Koroona kärpis Aafrikas tehnilisest kaotusest ühe värava

Eelseisva koondiseakna raames jätkuvad ligi aastase pausi järel ka mängud Aafrika jalgpallimeistrivõistluste valikturniiril. Koroonaviiruse ja sellest tingitud reisipiirangute tõttu seisavad paljud koondised silmitsi tõsiste koosseisuprobleemidega, kuid Musta Mandri jalgpalli katusorganisatsiooni CAFi see ei näi morjendavat ning anti teda: kes ei saa koroona tõttu kokku minimaalselt nõutavat meeskonda (11 väljakumängijat pluss neli varumeest), võib arvestada tehnilise kaotusega.

Seejuures näitab CAF üles ka omapärast vastutulelikkust: kui tavaliselt kirjutatakse tehniline kaotus tabelisse skooriga 0 : 3, siis koroona on nähtavasti pehmendav asjaolu ning kaotusnumbrid on sellisel juhul "kõigest" 0 : 2. 

Oktoobrikuise koondiseakna aegu mängisid ka paljud Aafrika meeskonnad sõprusmänge ning neist kujunesid lõpuks parajad koroonapommid. Mitmed mängijad, nende seas näiteks Liverpooli guinealasest poolkaitsja Naby Keita ja Crystal Palace'i ghanalasest ründaja Jordan Ayew naasid koduklubidsse viirusega nakatunult ning nüüd on klubisid, kes on teada andud, et nad ei luba oma palluritel Aafrikasse reisida.

Järjekorras 33. Aafrika meistrivõistlused pidanuks toimuma 2021. aasta suvel Kamerunis, kuid koroonaviiruse tõttu lükati finaalturniir 2022. aasta jaanuarikuusse.