Rally Estonia.Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
10. november 2020, 21:23

FIA boss: väga loogiline, et Rally Estonia on järgmise hooaja WRC-sarja kalendris

FIA rallidirektori Yves Mattoni vahendusel avalikustati järgmise hooaja WRC kalender, kuhu on hetkel ette nähtud 12 rallit. Kiitust teenis tänavu sõidetud Rally Estonia, mida nähakse kalendris ka järgmisel hooajal.

Uus WRC hooaeg peaks traditsiooniliselt algama Mone Carlos. Lisaks jõutakse hooaja jooksul sõita Rootsis, Horvaatias, Portugalis, Itaalias, Keenias, Eestis, Soomes, Suurbritannias/Põhja-Iirimaal, Tšiilis, Hispaanias ja Jaapanis. Ralliportaali dirtfish andmetel on hetkel varuvariantidena kaalumisel Türgi, Läti, Belgia, Argentina, Kreeka ja Monza (Itaalia) võidusõidud.

Järgmise aasta kalendrit tutvustas dirtfish.com portaalile Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) rallidirektor Yves Matton. Esmalt kommenteeris ta, et esimesed rallid sõidetakse kõik Euroopas. „Usun, et aasta esimeses pooles oleme endiselt olukorras, kus me ei saa väljaspool Euroopat väga palju reisida. Usume, et hooaja teises pooles on see rohkem võimalik,“ rääkis Matton.

Dirtfish uuris rallidirektorilt sedagi, miks on uue hooaja kalendris 12 rallit, kuigi meeskonnad olid tahtnud vaid 10 ralliga hooaega. „Teate, see on alati kompromiss erinevate osapoolte vahel ning lõppude lõpuks peab see kõikide jaoks olema kasumlik ja äriline,“ selgitas Matton. „Oleme nõus tootjatega, et promotsiooni ja MM-sarja huvitatavuse mõttes vajame 12 rallit. Kümme oli miinimun, aga 12 võiks lõpuks kõigile sobida.“

Edasi uuris dirtfish.com mitmete riikide rallide kohta, ent meie rallisõprade jaoks on kindlasti kõige huvitavamad Eestit puudutavad küsimused. Ralliportaal uuris, kas kiirete teedega Eesti ja Soome rallide järjest sõitmine pole veider, Matton vastas sellele nii: „Võib-olla need (Eesti teed- K. P.) on sarnased Soomes olevatele teedele, aga need ei ole 100% samad. Need on sarnased, aga esmalt tuleb neid (eestlasi- K. P.) tänada nende tehtud töö eest. Nad on toonud uusi ideid, uusi väärtuseid MM-sarja ja uut verd. Loodan, et mõned teised rallid suudavad Eestis tehtavatest asjadest kasu lõigata.“

Matton lisas, et tema kogemuse põhjal on eestlased väga lahke rahvas ning nad aitavad hea meelega uute tehnoloogiate ja lähenemistega. „Usun, et nad on oma koha MM-sarjas ära teeninud ja eriti rõhutaksin seda praeguses keerulises seisus. Nad on tõesti suutnud täita neid ootuseid, mida loodame korraldajatelt tulevikus näha. See, mida Eesti Autospordiliit sel aastal tegi, oli imeline. Usun, et on täielikult loogiline, et nad on 2021. aasta kalendris,“ kiitis Matton.