Lewis Hamilton võib pühapäeval kindlustada oma seitsmenda MM-tiitliFoto: SIPA/Scanpix
Vormel 1
11. november 2020, 11:54

Ralf Schumacheri julge väide: tegelikult on ajasõitudes kaks pilooti Hamiltonist kiiremad

Viimaseid vormel 1 hooaegasid on valitsenud Lewis Hamilton. Kuid mehe tagumiku all on Mercedes, mis on sarja kiireim masin, mistap pole selge, kas ta on ka tegelikult kiireim sõitja. Ralf Schumacher esitas asjast oma nägemuse.

Vormel 1 hooaja lõpuni on veel neli etappi, kuid 35aastane Lewis Hamilton võib juba sellel pühapäeval Istanbulis kindlustada karjääri seitsmenda MM-tiitli. Kuid seni pole selge, kas britt jätkab ka järgmisel aastal.

Endine vormelipiloot ja nüüdne Sky sportsi kolumnist Ralf Schumacher arvas, et Mercedese piloot jätkab veel ühe hooaja. Seitsme tiitliga tõuseks Hamilton Ralfi venna Michaeliga ühele pulgale, kaheksas tähendaks juba uut rekordit, mis peaks olema talle piisav motivaator.

Schumacher võttis ette ka Red Bulli meeskonna nõuandja Helmut Marko arvamuse, et nende sõitja Max Verstappen oleks Hamiltonist kiirem, kui nad sõidaksid sama masinaga. Ralf nõustus selle väitega osaliselt, kuid lähenes küsimusele veidi teise nurga alt.

"Tegelikult on Verstappen ja Charles Leclerc (Ferrari) ajasõitudes juba praegu Hamiltonist kiiremad. Olen selles veendunud," vahendas soome ajaleht Ilta-Sanomat 45aastase sakslase sõnu. "Aga võistlustel on Lewis ikkagi neist mõlemast parem. Seal on ta kõigist üle. Ja punkte jagatakse ainult pühapäeviti."

Mercedesega sõitval Hamiltonil on tänavu kirjas üheksa kvalifikatsioonivõitu, tema meeskonnaskaaslane Valtteri Bottas on alustanud esikohalt nelja korral. Ülejäänud sõitjad on jäänud tühjade pihkudega.