Charlotte Kalla.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
11. november 2020, 18:42

Kolmekordsel olümpiavõitjal diagnoositi koroonaviirus

Murdmaasuusatajate hooaeg algab juba novembri lõpus Soomes, kuid tulevik on segane. Rootsi koondise peatreener tõdes Aftonbladetile antud intervjuus, et nad soovivad lähiajal kohtuda rahvusvahelise alaliidu (FIS) esindajatega, et mõista, kuidas kavatsetakse võistlusi üldse läbi viia.

Rootsi koondise superstaar Cahrlotte Kalla andis positiivse koroonaviiruse proovi ja on eneseisolatsioonis. Koondise juhendaja Anders Byström tunnistas, et seni oli neil plaanis saata Ruka MK-etapile kokku 45 inimest, kuid nüüd mõeldakse plaanile B.

Kokku pidi Soome sõitma 20 suusatajat ja 25 taustajõudude liiget. „Arutame, kas see oleks ikka vastutustundlik käitumine. Millised on riskid? Peame selgusele jõudma, kas saaksime üldse reisida ühe suure grupina,“ ütles Byström. „Asi ei tundu hea ja peame olema vastutustundlikud.“

Kolmekordne olümpiavõitja Kalla teatas, et tal on kerged sümptomid ja loodab kiiresti paraneda. Kui tema on islotasioonis, siis ülejäänud koondis harjutab treeninglaagris. Kellelgi teisel pole seni koroonaviiruse sümptomeid esinenud.

FIS peab endiselt plaani, et hooaeg toimub esialgse kalendri alusel. Kokku sõidetakse kaheksas riigis ja 13 eri paigas. Byströmi sõnul tundub see kõik kahtlane, sest isegi detsembri algusesse planeeritud Lillehammeri etapi kohal olevat väga tumedad pilved: „Me ei tea Norra sõitudest mitte midagi. Pole aimugi, kas seal toimub midagi.“

Detsembris peaks suusakaravan jõudma veel Davosi ja Dresdenisse.