Jüri Vips sai superlitsentsi!Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool
Vormel 1
12. november 2020, 11:02

POMMUUDIS: Jüri Vips sai superlitsentsi ja osaleb vormel 1 etapil

20aastane Jüri Vips liitub sel nädalal toimuvaks Türgi vormel 1 etapiks AlphaTauri ja Red Bulliga. Ta on reservsõitja, mis tähendab, et kui keegi kahe tiimi pilootidest peaks mingil põhjusel eemale jääma, on asendajaks just Vips!

Ühtlasi teatati, et Vips sai vormel 1 superlitsentsi ehk ta läbis 300 km maailma kiireima vormeli roolis.

„Mul häid uudiseid, olen Türgi GP-l Red Bulli ja AlphaTauri reservsõitja!“ teatas Vips sotsiaalmeedias ning jagas fotot, kus ta istub Red Bulli vormel 1 auto roolis. Kommentaarides õnnitleb teda ka omal ajal Ferrariga kihutanud Mika Salo, kes kuulub Vipsi abimeeste sekka.

Vips kuulub Red Bulli noorteprogrammi ja AlphaTauri on omakorda Red Bulli sõsarmeeskond. Eestlane pidanuks tänavu osalema tegelikult Jaapani Super Formula sarjas, kuid koroonaviirus keeras plaanid untsu. Sügisel sõitis ta kaheksal etapil vormel 2 sarjas, kus jõudis korra ka poodiumile.

Vahepeal tekkis kahtlus, kas ja kuidas saaks Vips üldse jõuda superlitsentsini, kuid Red Bull esitas Rahvusvahelisele Autoliidule spetsiaalse taotluse, mis lõpuks rahuldati. Uute reeglite järgi piisab superlitsentsiks 30 punktist ning Vipsil on koos 32. Seega pääseski ta vormel 1 auto rooli ja sõitis kohustuslikud 300 testikilomeetrit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

got some good news to share, will be reserve driver for @redbullracing and @alphataurif1 for this weeks turkish gp!!

A post shared by Jüri Vips (@juri_vips) on

Viimaste kõlakate alusel peaks Vips järgmisel hooajal sõitma vormel 2 sarjas Hitechi tiimis. Red Bulli noorteprogrammi juhilt Helmut Markolt uuriti oktoobris, kes võiks järgmisena jõuda kuninglikku vormelisarja. „Jüri Vips, aga ta peab veetma veel vähemalt ühe aasta noortesarjas,“ ütles ta Saksamaa Sky Sportsile.

Red Bulli esindavad vormel 1 sarjas Max Verstappen ja Alexander Albon, AlphaTauri koosseisus on Pierre Gasly ja Daniil Kvjat. Kui keegi neist peaks sel nädalal näiteks haigestuma, istub Istanbulis vormeli 1 rooli just Vips.

Mullu sõitis noor eestlane vormel 3 sarjas, kus noppis kolm etapivõitu ja sai hooaja kokkuvõttes neljanda koha.

Sotsiaalmeedias on fännid igal juhul elevil: