Õed Mara ja Dona Rotundo seisavad haigla ees, kus raviti Maradonat.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
12. november 2020, 12:34

Maradona seisis surmaga silmitsi, kuid saatis korda järjekordse ime

Diego Maradona saatis jalgpalliväljakul korda hulga imesid. Ilmselt suurima neist manas ta reaalsuseks 1986. aasta 22. juunil. MMi veerandfinaalis Inglismaa vastu lõi ta kõigepealt 51. minutil käega värava. Kohtunikud ei näinud ilmselget määruste rikkumist. Mõned minutid hiljem võttis ta oma väljakupoolelt palli, mängis mööda tervest hulgast inglastest ning skooris uuesti. 2 : 1 võidule järgnesid veel kaks triumfi ning Argentina krooniti maailmameistriks.

Nüüd võitleb 60aastane Maradona terviseprobleemidega. Suure elupõletajana tuntud narkosõltlane sattus novembri alguses haiglasse, kus talle tehti ajuoperatsioon. Nüüd on olukord stabiliseerunud ja ta viidi üle kodusele ravile. Ta jääb oma tütre järelvalve alla. Ihuarst Leopoldo Luque ütles, et ka väike kogus alkoholi võib praeguses olukorras olla üliohtlik. Maradona advokaat ja mänedžer Matias Morla tunnistas, et legend saatis korda järjekordse ime.

„Ta võinuks surra,“ rääkis Morla Argentina meediale. „Nüüd on tal vaja olla koos oma lähedastega, lisaks peavad teda ümbritseva arstid. See oli ime. Arstid avastasid ajuverejooksu õigel ajal.“

Just selle kiirabiautoga lahkus Diego Maradona kolmapäeval haiglast. Foto: Reuters/Scanpix

Maradona on Argentinas peaaegu pühaku staatuses ning suur hulk inimesi sooviks temaga kohtuda. „Olukord on selge: ta peab saama rahu. Inimesed peavad üksteist austama, jagama omavahel külastusaegu, sest Diego peab paranema,“ lisas Morla.

Diego Maradona. Foto: Reuters/Scanpix