Teemu Sunnien.Foto: Aldo Luud
WRC
12. november 2020, 18:17

M-Spordi piloodid said enne hooaja viimast etappi tagasilöögi

M-Spordi piloodid ei saa suure tõenäosusega enne Monza rallit masinaid testida. Tiimi pealik Richard Millener andis Esapekka Lappile ja Teemu Suninenile teada, et hetkel on oluline mõelda pikemale perspektiivile.

Meeskond oleks pidanud esimese testi pärast koroonaviiruse pandeemia algust tegema enne Ieperi rallit. Kuna Belgias toimuv võidukihutamine jäeti ära, ei nähtud aga testimisel enam mõtet. Pole ju Monzal sõidetaval etapil tingimused midagi ebatavalist ning enne hooaja viimast võidukihutamist pole neil enam matemaatiliselt võimalik MM-tiitli nimel võidelda.

Tootjate arvestuses jääb 117 silma kogunud M-Sport maha 84 punktiga Toyotast ning 208 silmaga Hyundaist. Suninen kaotab sõitjate arvestuses liidrikohta hoidvale Elfyn Evansile 67 silmaga.

"Arvestades, kui vähe aega meil järel on ning kui raske on leida sobivat paika, siis arvan, et peame enne [testide planeerimist] katseid tundma õppima. Meil pole veel isegi veel ülevaadet sealsetest teedest. Kuid me pole veel eriti millegi üle arutanud. M-Spordi jaoks on olukord sama. Palju me ka ei taha, on aasta sisuliselt läbi," lausus Millener portaalile DirtFish.

"Me ei saa võita mingisugust meistritiitlit, peame lihtsalt teistele konkurentsi pakkuma ja endast parima andma, kuid rasketel aegadele ei tundu testimise peale raha raiskamine kuigi mõistlik," lisas Millener.