Põhja-Makedoonia mängijad võitu tähistamas.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. november 2020, 09:15

Eesti koondise järgmine vastane tagas pääsu EM-finaalturniirile, Ungari purustas Islandi unistuse

Põhja-Makedoonia jalgpallikoondis alistas Tbilisis toimunud play-off'i kohtumises tulemusega 1 : 0 Gruusia ning kvalifitseerus 2021. aastal toimuvale EM-finaalturniirile. Edasipääsejad selgusid ka ülejäänud kolmest mängust.

Gruusia ning Põhja-Makedoonia kohtumise ainsa värava lõi 37aastane Goran Pandev 56. minutil. Tegu on esimese korraga, mil Põhja-Makedoonial EMile pääseda õnnestus. C-alagrupis mängivad nad Hollandi, Ukraina ja Austria vastu. Eesti mängib Põhja-Makedooniaga juba pühapäeval. 11. oktoobril A. Le Coq Arenal toimunud matšis leppisid koondised 3 : 3 viigiga. Gruusiaga läheb Eesti vastamisi 18. novembril ehk järgmisel kolmapäeval.

Serbia ja Šotimaa vahel läks pärast 1:1 viiki võitja selgitamiseks tarvis penaltiseeriat. Tulemusega 5:4 lunastasid EM-finaalturniirile pääsu šotlased, kes lähevad Euroopa meistrivõistluste alagrupis kokku Inglismaa, Horvaatia ja Tšehhiga.

EM-finaalturniiril mängib ka Slovakkia, kes oli lisaajal 2:1 parem Põhja-Iirimaast. Suurturniiri alagrupis on nende vastasteks Hispaania, Rootsi ning Poola.

Euroopa meistrivõistluste unistus purunes Islandi jaoks, kes jäi 1:2 alla Ungarile. F-alagrupis hakkavad ungarlased EMil madistama Portugali, Prantsusmaa ja Saksamaaga.