Foto: Sucker Punch / PlayStation
Esport
13. november 2020, 10:54

PlayStation 4 luigelaul „Ghost of Tsushima“ saadab vana generatsiooni puhkama võimsa rekordiga

Tänavu juulikuus ilmus viimane suurejooneline PlayStation 4 eksklusiivmäng „Ghost of Tsushima“. Tegemist oli avatud maailmaga seiklusmäruliga, milles mängija kehastus samuraiks Jin Sakaiks. 

Tundub, et fännidele teos ääretult meeldis ning see kajastub ka müüginumbrites. PlayStation Worldwide Studios pealik Hermen Hulst jagas enda Twitteri kontol uudist, milles selgus, et teos on purustanud konsooligeneratsiooni lõpus rekordi.

Nimelt on „Ghost of Tsushima“ kõige kiiremini müüdud originaalne PS4 eksklusiivmäng, ületades 5 miljoni müüdud eksemplari piiri. 


Suurtest numbritest oleme varemgi kirjutanud. Alles hiljuti teatas Ubisoft, et nende uhiuus „Assassin’s Creed Valhalla“ purustas esimese ööpäevaga seeria populaarsusrekordi. Tänavu suvel aga saavutas olulise tähise teinegi PS4 mäng. Nimelt müüdi „The Last of Us Part II“ vähem kui nädalaga 4 miljonit koopiat.

Õhtuleht Esport arvustuses kirjutasime: „„Ghost of Tsushima“ on hea mäng, aga... see pole suurepärane. Teos suudab igas kategoorias (graafika, mängitavus, lugu jm) eeskujulikud hinded noppida, ent maksimumpunktideni ei küündita kordagi. Oleks mäng ilmunud kasvõi pool kümnendit varem, oleks tegemist meistriteosega.“

Samuti vestlesime Tarmo Jüristoga, kes rääkis, mil moel on „Ghost of Tsushima“ tegevus seotud päris maailma ajalooga ning kui tõsiselt teoses leitavat mõõgavõitlust võtta saab.

„Ghost of Tsushima“ on mängitav ka PlayStation 5 peal. Uue platvormiga kaasnevad visuaalsed uuendused, kiiremad laadimisajad ja parem kaadrisagedus.